Hiçbirşeyi Haketmeyen Ülke Türkiye
-
Barzani ile ilk temas10 Mart 2008 Pazartesi 11:40Irak politikası yeniden şekilleniyor. K. Irak yönetimine zeytin dalı uzatan Türk heyeti Neçirvan Barzani ile görüşecek.Önümüzdeki günlerde Irak gidecek bir Türk heyetinin Başkent Bağdat’ta Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşeceği bildirildi.
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Danışmanı Azad Cundiyani, Türk heyetin Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Bağdat’ta gayrı resmi bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.
Kürt kaynaklar, görüşmenin büyük olasılıkla 11-13 Mart tarihleri arasında Erbil’de yapılacak Arap Parlamenterler Zirvesi’nden sonra yapılacağını belirtiyor.
Devlet Başkanı Talabani’nin Danışmanı Cundiyani, bu görüşmenin Türkiye ile bölge sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.
Görüşmenin, Talabani’nin Ankara ziyaretinin ardından yapılmasına dikkat çekiliyor.
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Ankara ziyaretinde iki ülkenin PKK’ya karşı ortak eylem planı hazırlaması ve karşılıklı diyalog süreci başlatılması kararlaştırılmıştı.
kaynak internethaber
----------
herşeye rağmen yine size destek tam destek olacak onlarca kişi var.bölünsün bu ülke.
diyalog,siyaset dediniz halkı kandırdınız demiyorum size destek olanlarında hoşuna gidiyo ümmetçilik,kürtçülük içlerine işlemiş,dinle gözü boyanmışlar.
Terörü destekleyen Iraka tek bir ekonomik yaptırım bile uygulama,ondan sonra tehditler savuran,pkklılara kimlik veren adamla diyaloğa başla.Hadi talabani bi hata ama devlt başkanı kabul edilebilir,Barzani nedir,kimdir?Koskoca Türk heyeti (içindekiler ne kadar küçük olsa da)nasıl Barzaniyle görüşmeye gider?
Türkiyenin itibarı bu mu?Yabancı tvlerde bile çıktı barzaninin peşmergeleriyle pkklılar arasındaki görüşme hala sen nasıl görüşebilirsin bu adamla,sonra da nasıl terörle mücadelede kararlıyız dersin?
2 dönemdir kırmızı çizgileriimz kayboldu,K.Irakta kürt devleti kuruldu bile,tüm bu yaptıklarından sonra,neyse yazmaya devam ederdim deo kadar onursuz ve gurursuz insan var ki şu ülkede .bu kadar diyim şimdilik. -
başımdan geçen birşeyi anlatıyım.yaklaşık 7-8 sene önce bi arkadaşımla bu konu hakkında konusuyoduk ki konusmamızın nedeni cocuk pkk yandaşıidi.10 yaşında konusmanın ne anlamı olur demi:) ama fakat o çocuk bana bugunkü sözde kürdistan haritasını çizmişdi sınırları şuanki gibi yani aynısını çizmişdi.düşünün bunu 8 sene önce yaptı.şu anda o çocuk boğaziçi üniversitesinde okuyo ve geçenlerde gördüm inanılmaz bi şekilde değişmiş her neyse çocuga sordum hala bu görüşlerin devam ediyo mu yani pkklı mısın hala bu kürdistanı istiyomusunuz diye .fakat çocugun tek cevabı su oldu bana pkk kürt devlet kurma isteğinden vazgeçti dedi nedenini sordum cevap vermedi.artık bilmiyorum nekadar dogru sölüyo...
-
NapsteR bunu yazdı:
-----------------------------
başımdan geçen birşeyi anlatıyım.yaklaşık 7-8 sene önce bi arkadaşımla bu konu hakkında konusuyoduk ki konusmamızın nedeni cocuk pkk yandaşıidi.10 yaşında konusmanın ne anlamı olur demi:) ama fakat o çocuk bana bugunkü sözde kürdistan haritasını çizmişdi sınırları şuanki gibi yani aynısını çizmişdi.düşünün bunu 8 sene önce yaptı.şu anda o çocuk boğaziçi üniversitesinde okuyo ve geçenlerde gördüm inanılmaz bi şekilde değişmiş her neyse çocuga sordum hala bu görüşlerin devam ediyo mu yani pkklı mısın hala bu kürdistanı istiyomusunuz diye .fakat çocugun tek cevabı su oldu bana pkk kürt devlet kurma isteğinden vazgeçti dedi nedenini sordum cevap vermedi.artık bilmiyorum nekadar dogru sölüyo...
-----------------------------çok ilginç demek pkk devlet kurmaktan vazgeçti kv de dedikelri gibi heryeri istiyolar herhalde
-
ANTİOKSİDAN a ..
kürtçülükten kastın ne onu anlamadım.
sen burda aynı nüfus cüzdanını taşıyorken o bölücü kürtler,seninle çanakkalede kurtuluş savaşında 1. ve 2. dünya savaşında savaşmamış olanlar ve olası 3. dünya savaşında mermi sıkacak olan kürtler vatanlarını kurdular bile.
paraları var.
bayrakları var.
e topraklarıda var.
milli marşlarıda vardır şimdi bunların.
sana afiyet olsun anti.
barzani diyorsun,bende sende!! barzaninin taaa. aq. ama ,bak aması var işte .
barzani dediğin adam parmağını şıklatmasıyla binlerce silahlı adamı harekete geçirmesi demek.
sana bir örnek vereyim,OSMANLI imp zamanında bir padişah ne derse halk padişahım çok yaşa derdi padişah ne derse doğrudur o en iyi bilendir denirdi.
şimdi barzaniyi dinleyecek binlerce adam var.
görüşmeye gidersin seve seve değil hemde ike ike....
biber acıdır ama gerçektir.
yazacak çok şey var ama olaki soruların gelir ,işte onlara bırakıyorum,üstelik kendi sorularımla beraber...