Hidromobillerin Enerji Depolama Sistemleri Ve Enerji Kullanma Sistemleri?
-
mrb mürüdler
gecenin köründe kafanızı hidromobillerle karıstırcaım icin kusura bakmaınız xD
hocalar bn bi proje üzerinden calısıyorum noterden üzerime almam lazım bunun icin bir örnek istiyorlar bende hidromobillerdeki sistemi baska bi sisteme entegre ederek notercileri aşmayı planlıyorum xD
bu yüzden hidromobillerdeki sistemlerin ayrıntılı bi açıklamasına ihtiyacım var.. Aranızda makine mühendisi olan veya hidromobillerle daha önceden ilgilenen olan varsa bi msj sallasn lütfen xD
tanısalım görüselim fikr alısversi yapalm xD
-
tam adamına rast geldin hemşerim valla.Bende güneş arabası takımındaım.Hidromobilden arkadaşlar var sınav zamanı alabilirsem sana yolliyim.
-
valla abi acaip makbule gecer xD
bu arada meslek neydi senin ya da ögrenciysen üni de ne okuyosun? proje için ortak arıom da xD
-
İnşallah 1 ay sonra Makina Mühendisiyim.Msn ni aldım.Dökümanları toplar toplamaz sana yollarım.Mersinliysen güneş arabası yarışlarından sonra da görüşebiliriz.
-
hoca valla su isi bi cözersem ve eger projeyi makul bi ücret karsılıgı ortaya koyabilirsem amerikanın tüm petrolü elinde patlıcak :P
-
Düşüncelerin büyük fakat hayallerin çokta yüksek olmasın.Hidrojen yakıt pilleri üzerine yıllardır araştırmalar var sen henüz yeni başlayarak onları bir anda geçebileceğini fazla umut etme.Fakat çok basit birşeyi ya bunlar şimdiye kadar neden düşünmemiş diye de arasıra sormuyor değilim.Umarım projen başarılı olur. Yakıt pillerinin çok pahallı olduklarını biliyorsundur. Burda bazı üniversitelerin sitelerinden yaralanarak işe başlamanı tavsiye ederim http://www.biltek.tubitak.gov.tr/etkinlikler/hidromobil/basvuru1.htm
-
abi proje hidrojen ya da günes enerjisine yönelik birşey degil farklı bir sistem ama depolayabilicek bi sistem kurmalıyım ve bunun üretiminin gerceklesebilmesi icin de bu sistemin normal bi arabadan en fazla 20 milyar fazla olması gerekr.O yüzden hidromobillere bakıyodum fakat onlarda pahalı diyosun sence hareket enerjisini nasıl depolayabiliriz en az enerji kaybıyla ve olabildigince yüksek bir performansla? aküyü düşündüm bi aralar ama elektrik enerjisiyle araba taş çatlasın 30a 40a cıkar oysa ben araba ne hızda olursa olsun onu karsılayacak enerjiyi buldum fakat depolama sorunum var..
-
Hareket depolanabilir bir kavram değildir.Bunun yerine hareket başka bir enerjiye dönüştürülüp depolanır.(yay elektrik potansiyel vb).En iyisi biz senle müsait bi zamanda konuşalım.Projenin ne olduğunu bilirsem daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.
Hidrojen yakıt pillerinin genel mantığı suda bulunan (H2O) daki Hidrojen moleküllerini ayrıştırıp tekrar yakılmasıyla enerji üretimi ilkesine dayanır.Hidrojenin kararsız yapısından dolayı depolanması zor olduğundan dünyanın 3/4 sularla kaplı olduğundam böyle bir yol seçilmiştir.