folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hipnoz Hakkındaki Düşünceleriniz

Hipnoz Hakkındaki Düşünceleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Az önce hipnozla ilgili birşeyler okudum. Bir belgeselde de izlemiştim.

Hipnoz ne denli mümkün. Yani reklam amaçlı mı yoksa gerçekten oluyor mu?

Hayatı boyunca istikrarsız birisi hipnoz edilerek istikrar abidesine dönüştürülebilinir mi?

Ne diyorsunuz hocalar ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bir zamanlar araştırdığım bi konuydu. Evet gerçektir ve yararlı olduğu durumlar vardır.

Hipnozda ilk esas, bu işi yapacak kişinin mutlaka profesyonel eğitim almış olması ve mutlaka dalında başarılı olmasıdır. Ondan sonra hipnotize edilecek kişinin bu işe gönüllü olması gerekliliği gelir. Zira hipnotize edilecek kişiye, cevabını vermekte zorlanacağı sorular sorulur ve uyutulan kişi sıkıştırılmaya kalkılırsa, uyanamamasına varan sıkıntılar doğabilir. Kişide hedeflenen değişikliğe gelince, hipnozla evet bazı şeyler değiştirilebilir. Ancak bir mariodan bir herkül yaratılamaz. Ya da hesap bilmeyen birinden bir tüccar yaratılamaz. Hipnozun amacı, öncelikli olarak kişinin kendisine ait olumsuzlukları ve sorunları gidermesine yardımcı olmaktır.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Arkadas guzel bi sekilde aciklamis

Dedigi gibi, o eski dizilerdeki gibi elimi siklatinca havliyacan tarzi seyLer yok

Zaten hipnoz. Psikolojik tedaviler icin kullanilan bi yontem en azindan amaci bu,

Hipnozla sigara birakmak vb haberler vardi bunlar  anlattiklari kadar yoklar bir insana bir kerede hic bilmedigi birsseyi bildirip hic olmadigi biri olduramassin ama uzun vadede  harikalar yaratila bilir tabi bu insanin bilincalti duvarlarini yikmak demek, 

Bu arada hipnoz var hipnoz var

Ornegin birini hipnoz edip simdi seni. Bir korla yakicaz deyip o insana buz degdirip  O insana zarar vere bilirsiniz (voodoo da bu prensip uzerine isler)

Veya birini hipnoz edip unuttugu bazi seyleri hatirlamasinda yardimci olabilirsin 

Dikkat: bir insanin bilincaltina yerlesmis bir bilgiyi TAMAMEN unutturamassin  ancak bastirmasini saglarsin

İmla hatalari icin kusura bakmayin  

erebos tarafından 22/Ara/12 23:40 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Yapan kişi işinin ehli değilse, hipnoz edilen kişinin hayatında kalıcı hasarlar oluşabiliyor..

Ergenken denemiştim başarılı sonuçlar alınabiliyo. Ve şanslıydık ki büyük bir problem yaşamadık :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

freud var demişse vardır aga ben o adama güvenirim :)

edit: genelde çocuklukta yaşanmış bilinç altına atılmış olayları çözümlemekte kullanılır. Korkular , fobiler gibi. 

özgüven problemleri çözülebilir. Özgüven eksikliğinde neleri yapamıyorsan , özgüvenin geldiğinde yapamadıklarını yaparsın.

livane tarafından 22/Ara/12 23:44 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recluse
    recluse's avatar
    Erkek

Türkiye'de bildiğim, hipnoz ve eğitimi için şov amaçlı değilde seminer ve konferanslara katılan Adil Maviş var. Bu kişinin reklamını yapmak istemiyorum lakin tasvip etmediğim yönü çoktur.

Ayrıca bilindiği üzre effortless denilen ve dolgun ücretler karşılığın da ingilizce öğreten kurumlar da var Türkiye'de özellikle İstanbul'da öğrenme garantili hemde. Eğitim sonucu sınava sokuyorlar, başarılı olamazsanız ücreti geri ödemeli garantili. Müşterileri de genelde ses getirmiş firmaların üst düzey yöneticileri yada CEO'lar oluyor. Herkesin alabileceği bir eğitim değil yani, imkanı olana.

Birde parayı öder sınavda yapmam paramı geri alırım konusuna hiç girmeyiniz. Örneğini heniz daha duymadım.

Kurda sormuşlar; -Ensen neden kalın? diye. -Kendi işimi kendim görürüm demiş.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Gerçek olmasa, hipnoz edilerek ameliyat edilen insanlar olmazdı...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

http://usem.uskudar.edu.tr/tibbi-hipnoz-kurslari

Bi  konturol et istersen

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

LSD nin yardımıyla herşey daha kolay olabilir tahminimce.

bir belgeselde izlemiştim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

mythbuster'ın bir bölümünde inceliyorlardı bu hipnoz olayını ve başarı ile sonuçlanıyordu.

Bir olayda geçen detayları, kişinin bilinci yerindeyken ve hipnoz altındayken soruyorlardı. Hipnoz altın iken detayları daha iyi hatırlıyordu.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Scientology hipnoz ile tüm dünyada kuklalar yaratmıştır, tom cruise gibi kişiler bile bunun etkisindedir, hipnoz ile servet aktarmaktan başka: intahar cinayet gibi durumlar yarattıklarıda söylentiler arasındadır, 

eğer hipnoz yaptırmak isterseniz muhakkak yanınızda bir tanede çok yakınınız bulunsun ve tüm seansı kameraya çeksin.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
Toplam Hit: 1531 Toplam Mesaj: 11