folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hippie`Ler Hakkında Bildikleriniz

Hippie`Ler Hakkında Bildikleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

vikipedia`da yaşam tarzı olarak nitelendiriliyor,hippie hakkında ne biliyorsunuz? ne düşünüyorsunuz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Teknolojiden, bir çok yenilikçi alanı gelişmesinin nedenidirler bence.

Muhalif olayını severim. Düzene baş kaldıran olmak önemli. Ama önüne geldiği gibi değil ; cahillerin düzenine, düzenbazların, işten anlamayanların düzenine baş kaldırmak önemli.

Hippi olayı bir baş kaldırıştır. Bunun yanında doğaya dönmek gibi arzuları vardır. Ama bokunu çıkartmışlardır bence.

--

Bir nevi ateizm ile birleştiriyorum. 

Farklı düşünen insanlar, hem iyi para kazanır, hem farklı şeyler ortaya koyar, hemde dünyayı geliştirir.

--

Öte yandan ben baktığımda doğallık görüyorum. Serdar Kılıç gibi bir yaşama özenmişimdir. Hayattan kaçıp, doğaya sığınış. Hippilerde biraz bu var. Ama uzun süre yıkanmamak ?? Ben hergün yıkanmayı seviyorum.

Netice ; bir akım. Bizdeki tikky, apaçi gibi bir dünya akımıydı. Ama bizdeki içi boş akım yerine ; ardında zen, budizm vs.. gibi felsefe olan dolu bir felsefenin saptırılmış kısmıydı.

Zaten topluma ne verirsen ver bokunu çıkartıyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Teknolojiden, bir çok yenilikçi alanı gelişmesinin nedenidirler bence.

Muhalif olayını severim. Düzene baş kaldıran olmak önemli. Ama önüne geldiği gibi değil ; cahillerin düzenine, düzenbazların, işten anlamayanların düzenine baş kaldırmak önemli.

Hippi olayı bir baş kaldırıştır. Bunun yanında doğaya dönmek gibi arzuları vardır. Ama bokunu çıkartmışlardır bence.

--

Bir nevi ateizm ile birleştiriyorum. 

Farklı düşünen insanlar, hem iyi para kazanır, hem farklı şeyler ortaya koyar, hemde dünyayı geliştirir.

--

Öte yandan ben baktığımda doğallık görüyorum. Serdar Kılıç gibi bir yaşama özenmişimdir. Hayattan kaçıp, doğaya sığınış. Hippilerde biraz bu var. Ama uzun süre yıkanmamak ?? Ben hergün yıkanmayı seviyorum.

Netice ; bir akım. Bizdeki tikky, apaçi gibi bir dünya akımıydı. Ama bizdeki içi boş akım yerine ; ardında zen, budizm vs.. gibi felsefe olan dolu bir felsefenin saptırılmış kısmıydı.

Zaten topluma ne verirsen ver bokunu çıkartıyor

evet 60`ın hippie anlayışı ile bu gün ki anlayış aynı değil.

ama düşüncelerini sevdim.gerçekden bir çok yanını yaşadığımı fark etdim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

bir woodstock68 izlerseniz hippilerin ne olduğunu görebilirsiniz 10 numara adamlardır :F jimi hendrix reyiz de bir numaralı hippiedir.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
Toplam Hit: 689 Toplam Mesaj: 5