Hisseden Mp3 Player

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

konu başlığındanda anlaşılacağı üzere az önce aklıma gelen bir proje. şuan yapılmadı ama burda bir kaç beyin fırtınasından sonra yapılabilir diye düşünüyorum :) olaya gelim bilgisayarımdaki müzikleri açtığımda örneğin o gün kafam dumanlıysa ağır bi şarkı açıyorum ardında da başka şarkı çaldığında o şarkıyı canımın istediği başka bir şarkıyla değiştiriyorum bu hareketli içinde geçerli insanın kafasında oluşturduğu bir playlist oluyor genelde o şarkıdan sonra bu bu şarkıdan sonra da bu çalsın dediği benim düşüncemdeki mp3 player çalışmaya başladığında ilk hangi şarkıyı seçersen ona 1 puan veriyor ve devam ediyor sen ondan sonra başka bir şarkıyı açarsan bunu algoritma olarak saklıyor kısacası senin geçmişini kayıt ediyor daha sonrada a şarkısını açtığından ondan sonra açtığın şarkıları puanlamasına göre açıyor bu şekilde aslında sen yavaş şarkı seçersen o yavaşlardan gitmek istediğini düşünüp geçmişe göre bir şarkı açıyor. sizce böyle bir mp3 playerın durumu vaziyeti ne olur kullanılırmı geliştirilebilir mi ?

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Böyle birşey yapılsın pazarlama kısmını sonra düşünürüz bence

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

ben bu alanda baya çalışmak istiyorum da akademik takılmanın dışında iş modeline çevirmek çok zor.

yoksa aslında senin bulunduğun konum, o anki hava durumu, günün saati, haftanın günü falan çok benzerlik gösteriyor dinlemek istediklerin. müzikleri kategorilerie sokup nasıl olduğunu iyice analiz ettikten sonra çok güzel uygulamalar çıkartılabilir.

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Windows playerde müzik dinlerken aynısını düşünüyorum bir türlü sıradaki parçayı tutturamıyor şerefsiz. Atıyorum sancaktan slow rap dinliyorum sıradaki parça tiestodan geliyor.

Aslında müzik analizi yapıp slow veya hareketli olarak algılayacak bir sistem de geliştirilebilir. Ama senin dediğin daha az maliytli ve kolay olur. 

Yaparsan seve seve kullanırım hocam çok ta tutulur bence.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hali hazırda media player aimp player gibi programlarda derecelendirme mantığı var en sık dinlediğiniz şarkılar otomatik olarak derecelendirilir veya kendiniz elle derecesini değiştirebilirsiniz.. programlarla otomatik çalma listesi hazırlarken bu derecelere göre liste hazırlayabiliyoruz yani.. bir çok gelişmiş mp3 çalarda da bu özellik var. 

En basitinden rockbox destekli bir çok mp3 playerda bunun sağlanabilir olmasına yarayan ufak bir mod

http://forums.rockbox.org/index.php?topic=24571.0

Bunun üzerinden giderek bir şeyler yapılabilir, anlık derecelendirme yapılabilir, geçmiş derecelendirmelerle karma çıkarılabilir  düşünceni gerçekleştirmek için mp3 çalar icat etmek yerine rockbox tarzı opensource ve geliştirilebilir firmwarelerde düzenleme/mod yaparak üzerinde çalışabilirsin.

:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı

ben bu alanda baya çalışmak istiyorum da akademik takılmanın dışında iş modeline çevirmek çok zor.

yoksa aslında senin bulunduğun konum, o anki hava durumu, günün saati, haftanın günü falan çok benzerlik gösteriyor dinlemek istediklerin. müzikleri kategorilerie sokup nasıl olduğunu iyice analiz ettikten sonra çok güzel uygulamalar çıkartılabilir.

bunlarla ilgili bir çalışma varmı hocam eğer varsa hisseden radyo diye birşey yapabiliriz :D

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

fizzydeki moodlar gibi birşey de bunun alt seviyesi olarak iş görür. parçalar bir kereye mahsus playlist olarak kaydedilip playlist seçerek de yapılabilir. tabi kafandakini karşılamaz o ayrı. fakat henüz hemen hiçbir mp3te böyle bir özellik yok, varsa da kullanışlı halde değil.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 920 Toplam Mesaj: 8