folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hızlı Biçimlendirilmiş Harici HDD İmaj Gerektirir Mi ?

Hızlı Biçimlendirilmiş Harici HDD İmaj Gerektirir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar bir yakınım harici harddiskine yanlışlıkla hızlı biçimlendirme yapmış.

şimdi piyasada onlarca program var recuva getdataback seagete file recovery easyrecovery vb vb.

bunların ilk başta gerdataback ile başlayıp kurtarmazsa tek tek devam edeyim diyorum fakat. bu işlem hdd ye zarar verir mi ?

bu hdd nin imajını almak gerekir mi işlemleri yapmadan önce ?

eğer gerekirse bu işlemi neyle yapmak uygun olur ?

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

1- İmajını almak her durumda mantıklı

2- kurtardığın dosyaları ilk başta sakın kurtarma yaptığın hdd ye geri kaydetme. Kurtarma ihtimali dahilindeki diğer dosyaların üstüne yazabilirsin.

3- Kullanmanı önerdiğim kurtarma programları olarak recuva gibi basit uygulamaları deneyebilrisin.

Onun dışında benim kişisel tavsiyem

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

getdataback

İmaj için ise tavsiyem

Ftk Imager

http://accessdata.com/product-download

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam disk onceden format yemismi? Yoksa ilk seferimi?

delimiyim ben?
Toplam Hit: 1059 Toplam Mesaj: 3
hdd format