Hizli Okuma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

sitede aradım bulamadım.

para vermeden paralı bir kursa gitmeden okuma hızını artırmanın bir yolu varmıdır?

iyi bir kaynak istiyorum. mantar gibi bir ton kaynak türedi . fakat bana işte ben denedim ve ciddi anlamda fark gördüm diyen birinden refans istiyorum.

ve tabiki anlayarak

http://www.hizliokuma.org/

bu siteden test yaptım  1 dk da yüzde 85 anlama ile 208 kelime çıktı.

türkiye ortalamasında.

bunu 800 lere çıkarmaktan bahsediyorlar meslea işte

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Hocam ben ilkokuldayken bununla çalışmıştım, yeni türeyenler gibi değildir tavsiye ederim.

http://www.envercaglarbilisim.com/2012/05/hzl-okuma-program-zambak-yaynlar.html

Edit: link çalışmıyor galiba, neyse programın adını verdim sen bulursun hocam :P Avatarlar da çok uyumlu oldu :D

pcdoktor636 tarafından 27/Haz/15 13:45 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

android de bir program vardı. hergün sana egzersiz yaptırıyor farklı farklı. bende satın almıştım 10 liraya satılıyordu. düzenli kullanmadım ama düzenli kullananlar işe yaradığını söylüyorlardı.

adı "hızlı okuma" olarak geçiyor

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Ben üniversite hazırlık döneminde arkadaşla Murat Tunalı nın eğitimine katılmıştım. 

Yanlış hatırlamıyorsam 200-250 lira civarı fiyatı vardı, hafta sonu 2 tam gün taksim hill otel de yapılmıştı. 

Son derece faydasını gördüm, düz metinlerde dakikada 400 kelimeye yakın okuyup gayet de iyi bir şekilde anlıyordum. 

Kursa katılma amacım ygs de paragraf sorularını hızlıca bitirmekti, ciddi derecede de faydası oldu. 

Yine yanlış hatırlamıyorsam ygs de uzun paragraf sorularının olduğu türkçe 30 dk da bitmişti, amaç da buydu.

Ders çalışırken-bir şey öğrenirken bir faydası olmuyor. Mesela calculus çalışırken, üstelik ingilizce kitaptan çalışırken en ufak faydası olmadı. 

Aynı şekilde Dostoyevski, Marquez okurken de bir faydası olmadı. Fakat dergi okurken, gazete okurken, polisiye-gerilim-fantastik benzeri türlerde okurken çok faydası oldu. 

En ufak abartma yok, eğitimi ilk aldığım zamanlar D&R şubelerine gidip bir kitap seçip, kahve alıp, 1.5-2 saat içerisinde kitabı bitirip satın almadan çıktığım oldu.

Ama bunlar genelde Sherlock Holmes tarzı kitaplardaydı. Her detayı anlayıp, düşünerek okumak istediğinde kullanamıyorsun. 

Ama tabi bu demek değil ki anlamadan okuyorsun, hızlı okuduğun için pür dikkat odaklanarak okuyorsun ama bunun dışında düşünmeye-bir şeyler öğrenmeye vakit kalmıyor.

Yani her zaman uygulanamasa da mesela metro da kitap okurken gayet güzel okunuyor, çok dikkatli okuduğun için çevredeki olaylar-gürültü de pek dikkatini dağıtmıyor. 

Ve kitapların pek faydalı olduğunu düşünmüyorum, yani aslında eğitimde anlatılanlar da %80 aynı adamın kitabında yazıyor.

Ama bu kadar basit değil, sadece kitabı okusan kursta öğrendiklerinin yarısını öğrenemiyorsun.

Ve 800-1000 kelime çok uçuk, normal bir kişinin çıkacağı, kursta tanıştığım kişilerden öğrendiğim-gördüğüm kadarıyla en fazla 450 civarı. Yani bazı denemelerde tabi ki daha fazla çıktığı da oluyor.

Ama ortalama çıkabileceğin maksimum hız 400-450 ve günlük yaşamda kullanacağın da ancak 300-350.

Ve hafife alma, mesela yaptığın testte 208 çıkmış ama sen normal bir şekilde kitap okurken 150 bile okumuyorsundur. 

Sonuç olarak kitabı değil ama eğitimi tavsiye ederim. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Disiplin, devamlılık ve özveri. Tüm gerekenler bunlar. Yoksa edineceğin ortalama bir kitap bile işine yarar.

Yapman gereken basit adımlar var;

- Kelime kelime okumayacaksın. Tek seferde önce 2, 3, 4 bir noktadan sonra tüm satırı görmeye alıştıracaksın. Göz disiplinli şekilde çalıştırdığında buna adapte olabilecek potansiyele sahip.

- İçinden seslendirmeyeceksin. Seslendirme yapınca daha iyi anlarım tam bir efsane. Seslendirme ekstra dikkat dağıtır, yineleme okuma hızını düşürür.

- Uygun ortamda okuyacaksın. Zaten çok kelimeli odaklanmada bir noktadan sonra dış uyaranlara ayıracak dikkatin kalmayacak. Metne daha iyi odaklanacaksın. 

- Bunları sürekli yapacaksın. Sürekli okuyacaksın. Yoksa haftada 1 saat çalışmayla bu iş olmaz. 

Başta verim alamadığını görebilirsin. Uzun süreçte kendini gösterir. İşe yaramıyor, anlamıyorum şeklinde düşünüp pes ettin mi hiçbir zaman bunu öğrenemezsin.

Kurs sana bu disiplini sağlayacaktır. Dershane tercihlerinde çocuğa bilmediği şeyi anlatmaktan çok disiplinli şekilde ders saatleri oluşturulması ve ortamın ve zihnin derse odaklanması amaçlanır. Yoksa çocuk aptal okulda öğrenemedi, kendi de öğrenemez, dershane öğretsin denmez. Bunda da mantık aynıdır. Azimliysen evde de yaparsın, kursa ihtiyacın olmaz. Ama kendini bilipte disiplinsizlik ve tembelliğin seni ele geçireceğini biliyorsan mutlaka kötü de olsa kurs öneriyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

düzenli olmasada ilgimi çeken kitaplarla internette blog sayfalarında filan okumalar yapıyorum.

ilk defa şu an bitirmek için acele ettiğim 4 kitap var ve bir ton araştırmam gereken yeni şeyler. ve farkettimki okumaktan keyif alıyorum ama yavaş gittiği için yavaş okuduğğum için sıkılıyorum. akıcı olayı dk 500 600 kelime ile okusam daha çok zevk alıcam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum/Forum-Direk-Linkten-Cesitli-Paylasimlar-189621/

Burda var.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
Toplam Hit: 1085 Toplam Mesaj: 8
hizli okuma