HIZLI PC Yolunda- (%100 Mantikli,Saglikli İnce Ayarlar)
-
optimizasyon programlarini , copy/paste eski dokumanlari unutun. basit bir kac yontem paylasicaz..
1-) Ilk olarak bozulmus yada degistirilmis sistem dosyalarini onarim! Bunun icin once cd surucunuze XP cd'nizi takin ve daha sonra baslat'tan calistir'a sunu yazin: SFC /SCANNOW
Bir sure bekledikten sonra windows hicbir soru sormadan gayet basit bir sekilde hasar gormus yada degistirilmis sistem dosyalarini orjinalleri ile degistirir.(SP2 yada 1 farkmaz)2-) Bosuna sisteme yuk olan, windows'la beraber devreye giren servisleri iptal edek. Bunun icin yine baslat'tan calistira sunu yaziyoruz: SERVICES.MSC
> HATA BILDIRIM HIZMETI --> Devre disi birakin
> HIZLI KULLANICI DEGISTIRME UYUMLULUGU --> Aynen devre disi
> YARDIM VE DESTEK --> Manuel baslasin , elle
> DIZIN OLUSTURMA HIZMETI --> Devre disi
> PERFORMANS GUNLUKLERI VE UYARILAR --> Manuel baslasin
> TASINABILIR ORTAM SERI NUMARASI --> Manuel baslasin
> REMOTE DESKTOP HELP SESSION MANAGER --> Devre disi
> UZAKTAN KAYIT DEFTERI --> Devre disi
> AKILLI KART --> Devre disi
> AKILLI KART YARDIMCISI --> Devre disi
> KESINTISIZ GUÇ KAYNAGI --> Devre disi
> WEB CLIENT --> Manuel baslasin
> KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA --> Manuel baslasin
> NVIDIA DRIVER HELP SERVICE --> Devre disi
> INTERNET BAGLANTI GUVENLIK DUVARI --> Firewall'u kullanmiyorsaniz devre disi
> GOREV ZAMANLAYICI --> Devre disi
> TERMINAL HIZMETLERI --> Devre disi
> MESSENGER --> devre disi
> OTOMATIK GUNCELLESTIRME --> devre disi uygundur bence
> MACROMEDIA LICENSING SERVICE --> Devre disiIcabinda bunlari tekrar aktif hale getirirsiniz.
3-) SISTEM GERI YUKLEMEYI kapatin. Coken sistem bu sekilde kurtarilmaz. BILGISAYARIM'a sag tiklayin OZELLIKLER'i secin ve SISTEM GERI YUKLEME sekmesine gelerek BUTUN SURUCULERDEKI SISTEM GERI YUKLEMEYI KAPAT kutucugunu isaretleyin ve hem
islemcinize hemde sabit diskinize bir iyilik yapin.4-) Sadece disk temizligi icin CCLEANER programini ve sadece kayit defteri temizligi icin REGVAC programini indirin. Birer Startlik isleri var, basitler.
5-) Baslangictan gereksiz programlarinizi, winamp, nero su bu kaldirin yine.. antivirus yada firewall kalsin sadece.
6-) Sabit diskinizi kontrol edin ve cok fazla dolmamasina dikkat edin! Windows'un kullandigi sanal bellek yani takas dosyasi dolu bir diskte genisleyip daralirken zorlanir ve buda performans kaybina sebep olur. sabit diskte 1gb'dan daha az yer kalmissa bu performansi olumsuz etkiler.
7-) Windows guncellemelerinin uninstallari dosyalari var, fazladan 600-650 Mb kadar yer kaplarlar. XP LITE ile taratip, tarama sonrasi saklanan uninstall dosyalarini silebiliriniz.
8-) Bildiginiz defrag , birlestirme islemi. C'ye uygulayin yeter. O&O DEFRAG PRO yazilimini onerilir.
Ivir zivir programlari, sayfalar dolusu dokumanlari silin arsivlerden.
-
5-) Baslangictan gereksiz programlarinizi, winamp, nero su bu kaldirin yine.. antivirus yada firewall kalsin sadece
winamp ın bir çok özelliği var başka ne kullanıcaz media player mı o kasmıcakmı ? antivirüs kalsın demişin anti virüs programları daha beter kasıo bu yazdıklarıdnan. ayrıyetten bu benim görüşüm daha bilgili arkadaşlar vardır bu konuya cvp vericek...
-
yorum ve sorularin gayet acik; ozellikle ''ne kullanıcaz media player mı ?'' taktire sayan..
winampi kullanicaksin elbette... baslangictan kaldiracaksin , windows ile birlikte her acilista sta..rt alip mesgul etmesin. (manuel istegin uzerine acicaksin)
antivirus ve firewallara gelince bunlar sistemin direkleri hocam. heleki antivirus olmazsa olmaz, sistem ozelliklerine uygun yazilimi yuklersende kasma yapmaz.
-
hoca benim makinaya bi kasoersky 6 yükliyim dedimmakina tozuttu anında ben anti virüs kullanmıyorum açıkçası...bilgisayarımın RAM i çok düşük ve 8 yıllık makine P4 1.4 256 yada 128 Ram var aq makinasında :S
-
sistemin zamanin oldukca geresinde kalmis lakin antivirusler guncelleme, yazilim ici guvenlik artisi ve sisteme yonelik boyut dusurmenin otesinde kanatlanip ekstrim bir hal almadilar. neden senin sisteminde de antivirus olmasin?
yarin sana sistemine uygun lopcuk diye oturacak bir kac anti virus yazilim linki vericem. (O/S ne yuklu bu arada?)
ilk once guvenlik.
-
bunların garantisi filan var mı, kesin mi, emin misin? yapacamda yine emin olmak istedim. Bilenler aydınlatsın bizi
-
Night7 : madde 2 services.msc'de ufak bir sorun ile karsilassan dahi tekrar ayni yerden aktif hala getirebilecegin ayarlar.
Yontemlerin tumune kefilim, bunlardan oturu sorun ile karsilasirsan ilgisiz kalmam cevabinida veririm. Rahatlikla yararlanabilirsin.
-
karpesky yerine NOD32 kullan hoca en ufak bir kasma olursa gel beni bul + güncellemesini falan yaprsan en ufak bi kımıl zararlısı bile kaçmaz gozunden scriptleri bile yakalar webdeki..
Birisi aydınlarma istemiş. Hojucuk hocamın dediklerine bende kefilim kesinlike süper işlemler.Ek olarak bi şey diyecem; Sitem geri yükleme için Roolbackx Pro kullanın [ Serverlara değil home userlara tavsiyem ] 6saniyede snapshot alır ve sabit diskiniz fizki zarar görmemişse herşeyi herfiyen geri yükleyebilir ve snapshotları Windows'un orjınal sistem geri yükleme programının aldığı imagelerin %2 si komik bir büyüklükte yer kaplar ki buda diskiniz için çok önemli bişe !
-
Paylaşım için sağol hocada ben bunları yaptıktan sonra msn durduk yere kilitlenmeye başladı kilitleniyo 5 10 saniye sonra düzeliyo sebebi nedir anlayamadım hala. Başka bişeyde olabilir ama ilk defa başıma geldi
-
PyRoN: SERVICES.MSCdeki MESSENGER'i devre disi birakmamizin nedeni, windows icindeki messenger haricinde sonradan MSN kurdugumuz icin.. eger sen msn kurmadiysan windows messengeri kullaniyorum diyorsan ayari tekrar Aktif hala getir.
-
ben live messenger kullanıyorum onda takılma yaşıyorum ayarı eski haline getirdim daha takılmıyo bence bi bağlantıları olsa gerek. discovery ve msn plus kullanıyorum ayrıca. Sağolasın.