Hoca İle Temel
-
temel cuma'ya camiye gitmis.
camide hoca vaaz veriyor ve sarap
içenleri siddetle kinamaya basliyor.temel can kulagiyla dinlemeye
baslamis. hoca dayatmis, "sarap icenler obur tarafta her turlu ceza
gorecek. sarap icmeyenler her turlu sefa gorecek... hatta icmeyenlerin
herbirinin emrine 40 huri verilecek... sarap icenlerin ise ictikleri her
sise sarap kıl
kopruden gecerken boyunlarina asilacak...!!!temel dayanamamis durdugu yerden seslenmis
"hoca efendi, o siseler dolu mu olacak, bos mu..?"
hoca gurlemis, "bre zindik, sen dolu siselerle obur tarafi meyhane mi sandin..?"temel basini sallayip itiraz etmis, "iyi ama hoca, adam basi 40 huri
ile sen de obur tarafi kerhane mi sandin..?" -
heahe iyiymiş...
-
güzel :))
-
bizim temelde hep çakkallık peşinde yaw :)
-
Fıkra diye anlatılmış durum şöyledir.
Mehmet Akif bir gün dünya ahiret kardeşi 4000 tövbesini bozmuş Neyzene rastlar. Hoşbeş faslından sonra Akif Neyzeni Cuma namazına gitmeye ikna etmeye çalışır. Neyzen zamanının iyi içicilerinden kimseyi sallamayan kendi halinde takılan bi zat-ı muhterem . Akif'e diyorki etme Akif şimdi bana laf ederler ben dayanamam sana ayıp olur ben gitmiyim sen cumanı kıl.
Akif ben yanındayken kimse sana bişey demez diyerek sonunda ikna eder Neyzeni . Cami ye vardıklarında Hoca hutbede vaaz veriyor cenneti anlatıyor övüyor da övüyor cennette size huriler var beyaz tenli iri gözlü güzel sözlü bal dudaklı huriler cennet ehli için size hediyedir derken Hoca Neyzenle göz göze gelir zaten pek hazetmez Neyzenden başlar gözlerini ona dikerek anlatmaya devam eder ama bu birde cehennem vardır der , bu dünyada içki içenlerin yeri cehennemdir içtikleri sarapları boyunlarına dizip yakıcaklar der. Tam bu esnada Neyze dayanamaz patlatır , " hoca hoca der peki o şişeler boş mu olucak dolumu iyice çileden çıkar hoca "Bre namussuz sen cehennemi meyhanemi sandın" der . Neyzenin Beklediği an bu andır zaten " Hoca hoca deminden beri anlatıyosunda sen cenneti kerhanemi sandın" diyerek olayı bitirir.
-
Yorumusuz :)