Hocadan Not İsteme Taktikleri [Üni.]
-
konu ciddidir geyik yapında çok da abartmayın ha.
-
örneğin geçen yaz okulunda hocayla odasında atışmışsanız. sınav kağıdını inceleyip masaanın üstüne atıp resti çekip çıkmışsanız bu sende o dersi yine alınca sınırda bi puanla kalmışsanız ertesi günde konuşmaya gidecek olsanız napardınız nasıl konuşurdunuz psikolojik yol hartiası?
a: hoca yazokulunda odada geçen tatsızlığı uınutmuştur
b: unutmamıştır boku yedin :S
bu 2 şıktan devam edin.
-
Ozur dilerim toyluk yaptim hocam.genclik iste.diye yazarim ben olsam
-
bu dersten kalırsam cemaatten bursum kesilecek
-
Şimdiden geçmiş olsun hocam, kaldıysan yapacak birşey yok baştan söyleyeyim :)
1. yolu düşünürsek, hoca sakin mizaçlı ise olabilir. Yanına gittiğinde sana fazla açıklama yapmayacaktır [normalde de yapmıyorlar zaten:)] ve muhtemelen kağıdına da bakamayacaksın. Hoca unutmuş bile olsa 2. defa bıraktığı öğrenciyi görmek elbette hoşuna gitmeyecektir.
2. yolu düşünürsek, hoca kin tutan biriyse olabilir. Özellikle de kibirli ve ukala ise... Böyle bir mizaca sahip bir hocanın karşısına çıkacaksanız, ilk iş ipleri kendi elinize almak olmalı bence. Hocaya düşüncelerinizi söylerken kelimelerinizi mümkün olduğu kadar nazik ve kibar seçin ama mizacınız oldukça sert olmalı. Öyle ki, hocaya "ters bir yanıt ver de seni şuradan atıvereyim aşağıya" diye düşündüğünüzü karşı taraf hissetmeli... Ama kelimelerinizde çok ama çok dikkatli olmalı ve kibar olmalısınız.
Not verildikten sonra tekrar not isteme diye bir şeye üniversite hayatım boyunca şahit olmadım. Olsa daki öğrenci açısından zaferle sonuçlanan da duymadım :) Hocanın mizacı ve yaklaşım ihtimalini kestiremiyorsanız, ilk başta sakin, kibar ve hafif sert bir ses tonu ve karşı tarafınızın sizi küçük düşüremeyeceğini vücut hareketleriniz ile anlatabilmeniz gerek.
Kolay gelsin :)
-
guzel aciklamissin hocam hoca not vermeye meyilli aslinda yapabilir ama mesele onu ne sekilde isteyecegin dedigin gibi hic bise olmamis gibi gitsem diyotum ama yinede kafam karisik
-
ahahah., -hoca şimdi sen benim not ihtiyacımı karşıla, bende senin başka ihtiyaçlarını karşılayım ;)
-
Üniversite hayatımda birçok kez karşılaştıklarım:
Hoca öğrenciden bıktığı için onu geçirdi.
Üniversitedeki görevlilerin (hizmetli) ricası doğrultusunda geçti. Hizmetli diyipte geçmeyin, bazen düşündüğünüzden güçlü (g.tü sağlam) olabilirler.
Öğrenci yüzsüzlüğüyle (yalvar, yakar) geçti.
Öğrenci cemaati, ülkü ocaklarını devreye sokarak geçti.
Hocanın arkadaşları vasıtasıyla geçenleri gördüm.Bahsettiğin her iki durumdada soğuk kanlılığını koru, araya biraz emrahlık serp. Baktın geçen seneyi hatırlıyor özür dile, iyi bir günde olması için dua et...