Holiganlık Yüzünden Para Cezası..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

mrb arkadaşlar..olay arkadaşımın başından geçmişti 2 sene önceki AnkaraGücü - bjk maçında maç sonrası çıkan olaylarda bjk lileri korumak isteyen polislerle çıkan arbede , panzerleri taşmama v.s olaylarına karışmıştı.. 1 gün nezarette kaldı .. az bi zaman sonrada eve kağıt geldi para cezası 1,316 ytl .. 2 sene önce geldi ama hala ödemedi mahkeme aşamasında ki mahkeme dede para cezasına itirat etmişti kabul edilmedi bu para cezası .. şimdi hiç haberi bile yok bu 1,316 para cezası katlamıştırmıdır ? birine sordum devlet bunun peşini bırakmaz ister 15 ister 20 sene sonra bu para cezası karşısına katlanmış olarak çıkar dedi.. şimdi bu geçen 2 sene sürecinde para katlamışmıdır ? katlasa nası katlamıştır ? iptal olma gibi bi şansı varmı bu para cezasının ?

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek
    iptal olma şansı yoktur ancak katlanmışmıdır onuda bilmiyorum. katlanmış olsa bile bildiğin banka gibi göz korkutucu bir şekilde faiz işlememiştir olsa olsa cezanın günümüzde ne kadar verilmiş olabileceğine göre yeni bir rakam belirlenir bence.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Eğer arkadaşın Adli para cezası aldi ise,polis yakaladığı an hapse girecektir.Buradan oku;

Hâkim, ekonomik ve şahsî hâllerini göz önünde bulundurarak, kişiye adlî para cezasını ödemesi için hükmün kesinleşme tarihinden itibaren bir yıldan fazla olmamak üzere mehil verebileceği gibi, bu cezanın belirli taksitler hâlinde ödenmesine de karar verebilir. Taksit süresi iki yılı geçemez ve taksit miktarı dörtten az olamaz. Kararda, taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi hâlinde geri kalan kısmın tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adlî para cezasının hapse çevrileceği belirtilir.

Adli para cezalarının ne şekilde infaz edileceği aynı Kanunun 106.maddesinde düzenlenmiştir. Kanun maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, Cumhuriyet Savcıları tarafından hükümlüye adli para cezasının 30 gün içinde ödenmesi için 5275 sayılı Kanun hükmüne göre düzenlenmiş ödeme emri tebliğ edilmelidir. Bu süre içinde adli para cezasının ödenmemesi halinde, ödenmeyen kısma karşılık gelen gün sayısınca hükümlü hapsedilecektir.

Adli Para Cezalarında zaman aşımı 10 senedir.Eğer idari para cezası söz konusu ise faiz uygulanmaz. 

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek
    eğer itirazı kabul edilmediyse , ya parayı ödeyecek ya da cezaevinde bir süre yatıcak.  Cezaevinde kaldığın her günü 100 tl den sayıyolar. Bu da 13 gün falan yapıyo. 
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Peki sabıka olayı nasıl oluyor ? girerse işleniyor öderse işlenmiyormu

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Olm o maçta bende içeri girdim bi gün kaldık nezarette çıktık. Herkese para cezası geldi bana gelmedi a.q ne iş anlamadım. Ayrıca bu olayda bizim bjklilerle kavga falan ettiğimiz yoktu tamamen polis karıştırdı ortalığı sonra alıp götürdüler bizi. Sabıkaya yada sicile işlemedi galiba...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Hacı seninde dediğin gibi orası çok ayrı bi ortam insan kendini kaybedebiliyo o ortamda yani ne zaman ne olacağı belli olmaz :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Nespace bunu yazdı:
    -----------------------------

Yakınlarda bi ceza da bende yiyeceğim galiba beşiktaş yine geliyor :/ neyine güveniyorsa..

O değil ben en çok galatasaraylı taraftar doğramak istiyorum :) 

-----------------------------

Ali Sami Yen Stadı / Eski Açık Tribünü ( Alpaslan Dikmen Tribünü )
    ultrAslan - Boys Of Hell Seti.
    Ulaşım Bilgileri
    Ali Sami Yen Stadyumu
    Mecidiyeköy- İstanbul

Çok istiyorsan gel doğra bizi... Eğer adamsan taraftarsan holihagansan !

Götüm yemez,altıma işerim korkarım falan da diyorsan , mayıs da ankaraya gelicez hacettepe deplasmanına hertürlü görüşürüz kafanı yorma.

Bu arada hakan arkadaşının işi zor. geçmiş olsun (:

[22817//kaanabak]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JerusaLem
    JerusaLem's avatar
    Savaş Madalyası Developer Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Para cezası katlanıyordur.

Ayrıca karara itiraz edebilmen için o parayı ödemen gerekiyor. Gerçi holiganlık kararı sittin sene bozulmaz.

Bundan bir kaç sene önce Galatasaray tribün lideri Rahmetlik Alpaslan ağabey ile birlikte Trabzonspor maçından çıktık ve karşıya eve bostancıya geçtik. Biz maç başlamadan 10 dk önce çıkmıştık ve maçtan sonra bizimkiler otobüs taşlamışlar.

Rahmetlik Alpaslan ağabey o taşkınlık yüzünden ceza aldı...

Cezayı ödemek istemedi ama itiraz için parayı ödemesi gerektiğin söylediler. Neyse ödedi parayı..

Daha sonra itiraz kısmına gelince; Spor Asayiş müdürünü bile olay yerinde olmadığına dair tanık gösterdi... Köprüden geçiş saatimizi, ogs kayıtlarını, kamera kayıtlarını gösterdiği halde ceza bozulmadı.

Arkadaşının kinin de bozulacağını hiç zannetmiyorum.

ey ulu TÜRK öğün, eşin yoktur altında göğün..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Ya hacı bizim tribünden ceza alan çocuklarınki mahkemede bozuldu bazıları. Kamu malıan zarar vermekten almıştılar cezayı. Zarar verdiği kanıtlanamayınca yani kamera görüntüsü falan olmayınca cezalar kalktı hep...

Toplam Hit: 2762 Toplam Mesaj: 10