Hometech Wi10 Yada Wi101
-
Dostlar merhaba benim bi sıkıntım var belki bu hometech in windows 10 lu tableti var bilenler varsa bi danısayım dedim wi10 yada wi101 olarak geçiyo modeli. ben bunu elime aldığında win 10 vardı ayarlardan fabrika ayarına doneyim dedim cd rom yok diye flash falan uğraşmayım düzelir dedim çünki birazda hor kullanılmıstı windows. fabrika ayarlarına döndüm tam % 80 lerde hata vermedi ama reset atıp durdu 10 dk kadar bekliyo reset atıyodu bende bekledim driver falan cekiyo yüklüyo falan diye bigün bekledim nerdeyse baktım aynı dedim flashtan atıyım diye win10 proyu attım flasha üzerinde usb var çünki 2 tane. deniyorum deniyorum olmuyo flashı görüyo biosta falan olmuyo ama velasılkelam içinde bios dısında bi bios tarzı bi dalganın daha olduğunu farkettim. biraz kurcalarken recovery dalgasını buldum da nafile gene resett olayı vardı %80 lerde. dedim komple sileyim belki 0 format cekerim biostan recovery de sildim gene yemedi ama usb yı görüyodu.. biraz arastırdım UEFI diye bi zımbırtı varmıs daha önce de dymustum ama klasık tak flası cd yi at formatı olarak baktığımız için hiç önemsemedim acıkcası.. neyse nette arastırdım falan derken biostan usb yi kapatmısım nasıl olduysa hepten sıctım klavye calısmıyo üzerindeki ses tusu ve on of tusu var onlarlada bişey yapılmıyo..
sonuc olarak en azından usb yi nasıl acabilirim biosa müdahale edemiyorm ama yada genel olarak nasıl calısabilir hale getirebilirim bilen var sa süper olur küçük bi velet var pc canavarı basımın etini yedi resmen :((
-
hocam tamam tahribatız da win10 dediğine göre yeni tablet niye servise vermedin ki ? onlar uğraşsın böyle şeylerle.
-
kullanıcı hatası deyip geçicekler bi dunya uğras dur hani zaman kaybı 200 liralık cihaz hani oluyosa çözümü varsa oturayım yapayım diye düşündüm daha cok bokladım :D
-
Haci onlarin bildigim kadariyla icinde reset tusu var yada kisadevre ile reset attiriliyor. Icini acip bataryayi sokup geri tak pc mantigi belki biosu sifirlar. Ayrica bi pil varmi kontrol et varsa onuda devre disi birak
-
içini actım su pasta pil dedikleri bişey bantlı falan masa üstü gibi reset pini yada bios pili de göremedim ama bataryayı soküp taktm fayda etmedi malesef ya
-
usb üzerinden kurulum yapılmıyor mu?
linkteki video belki bir fikir verir.
https://www.youtube.com/watch?v=lhri_2oYVpM
esinti tarafından 11/Eki/16 16:35 tarihinde düzenlenmiştir -
csabanci bunu yazdı
içini actım su pasta pil dedikleri bişey bantlı falan masa üstü gibi reset pini yada bios pili de göremedim ama bataryayı soküp taktm fayda etmedi malesef ya
abi sen garantili aleti niye parcaliyon ki :D
ver servise ya yazilim yuzunden cikarmazlar garantiden.
onlarin kendi hazir recovery leri oluyo onlarla kuruyolar.
-
parçalamayı dusunmustum fakat aral firmasıyla bunlar birmiş adamlar mail attığımızda tiklemediler aradım müşteri hizmetleri daha sattığı ürünün farkında değil e tutup kargolasam yapsalar parası neyse verilir orasıda önemli değil fakat aylarca garanti kosturmak zor geldi anlıcağınız ki düzgün iş yaptığı görülmemiş bunların arastırmalarıma göre aldığım sonuc bu sadede gelirse laptopa atar gibi usb den formatla işi çözebilirm düşündm düz mantık işte napalim buraya geldik :D