Host- Domain Alınacak
-
Bir dernek sitesi kurduruyoruz.
Açıkcası yapan adam fazladan fiyat çakmasın diye tbt ye sormak istedim.
Bu işten çok az anlıyorum.
Arada resim video ve duyuru yapılacak ufak bir dernek sitesi için ne kadar lık host gereklidir ?
Bu kaç liradır ?
Dernek için para önemli değil ama bu host miktarları hakkında detaylı bir bilgi istiyorum.
-
Videolari felan youtube a ekleyip siteye eklersiniz zaten, fotolarida sanmiyorum ki 25mb lik halleriyle koyasiniz ;)
video gidince zaten cok alan ihtiyaciniz kalmiyo ama nolur nolmaz diyerekten 1gb lik bisey alin bence, sizede yeter artar :) trafikte cok yuksek olmasina gerek yok, ama onuda 1gb alin :) olduda bitti masallah iste :)
edit : ha bazi koy dernekleri oluyo koyden canli yayin yapiyolar ne gerek varsa, o kisma hic girmeyin :)
MaviGozluDev tarafından 17/Ara/12 02:00 tarihinde düzenlenmiştir -
MaviGozluDev bunu yazdı
Videolari felan youtube a ekleyip siteye eklersiniz zaten, fotolarida sanmiyorum ki 25mb lik halleriyle koyasiniz ;)
video gidince zaten cok alan ihtiyaciniz kalmiyo ama nolur nolmaz diyerekten 1gb lik bisey alin bence, sizede yeter artar :) trafikte cok yuksek olmasina gerek yok, ama onuda 1gb alin :) olduda bitti masallah iste :)
edit : ha bazi koy dernekleri oluyo koyden canli yayin yapiyolar ne gerek varsa, o kisma hic girmeyin :)
1 gb işi nasıl oluyor hocam 1 gb alan aldık diyelim bizim bu hostta max 1 gb lık vermimi yükleyebiliyoruz ya 1 gb dolunca ne olacak ?
-
zeybekustasi bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
1 gb işi nasıl oluyor hocam 1 gb alan aldık diyelim bizim bu hostta max 1 gb lık vermimi yükleyebiliyoruz ya 1 gb dolunca ne olacak ?
Hocam isin bi alan bide trafik kismi var, alan kismi evet snn dedigin olay , 1gb alani varsa hostun 1gb veri yukleyebilirsin oraya. Trafikte 1 gb ise, donem icinde o host uzerinden veri alisverisi için 1 gb a izin verir. Olay bu. 1gb host alayim, ftp ye pes fifa fln atayim ordan paylasayim felan yapaman yani :)
-
alsın 20 lıraya reseller keyfıne baksın be hoca :D
-
Host domain 50-100 arası kapatılir daha fazlası kazıktır diye düşünüyorum
-
Benim yaptığım gibi bir kampanyaya denk gelirde 40-50 gb reselleri 50 tl yıllığa alırsa çoo ucuza kapatır hostu. Domain desen zaten 15 TL.