folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Host Dosyası İle İlgili Yardım Lazım

Host Dosyası İle İlgili Yardım Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Erkek

arkadaşlar bilgisayarımda http://ydiller.ege.edu.tr/files/YIL_SONU_PRE_ELEMENTARY.pdf adresını engellemek ıstıyorum ama bir türlü host dosyasını değiştrmeme rağmen girişi engelleyemedım. biri kendı bu adresı hosst dosyasında yasaklayıp burada bana verebılır mı ? bı hata yapıyorum bır seyden anlamıyorum galıba yardımcı olursanız sevinirim

Senin Yadınla Ya Rabbim!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Hosts dosyasında ip - host eşleşmeleri yer alır. Yani bu bir URL için çözüm değil. Özetle olduğu gibi ydiller.ege.edu.tr hostunu yanlış bir IP girerek engelleyebilirsin ama sanıyorum kaçak göçek bir durum var ve sitenin tamamen engellenmesi işine yaramayacak. İstediğini yapmanın onlarca yolu var ama en basitlerini denemek lazım. Benim önerim modemin belirli URL'leri engelleyebiliyor mu onu dene. Yoksa, eğer varsa bilgisayarındaki Antivirus, Firewall uygulamasından engelleme şansın var mı kolaçan et. Eğer o da olumsuz ise kullanılacak tarayıcıya yönelik bir user script yazıp, http://ydiller.ege.edu.tr/files/YIL_SONU_PRE_ELEMENTARY.pdf adresini geçersiz bir adres ile web sayfası kaynağından değiştirterek yanıltılabilir, 404 hatası ile karşılaştırılabilir. Tabi ben bu PDF dosyasına erişimini engellemek istediğin kişinin, adresi ezbere bilen ve doğrudan girecek birisi değil de siteye girip ilgili linke tıklayarak ulaşacak birisi olduğunu düşünerek yazıyorum. Eğer adamımız adresi ezbere biliyor ve doğrudan girecekse belirt tekrar düşünelim üzerinde.

anlıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

host dosyasını önce masaüstüne at.. 
    orada birlikte aç 
    127.0.0.1 engellemek istediğin adres
    kaydet.

tekrar eski yerine yapıştır tamamdır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir