Host Saat Farkı
-
Bu saat farkını nasıl çözebilirim, hazırladığım siteyi ilk baştan bunu gözönüne alarak yapsaydım sıkıntı olmayacaktı ama ben sadece
$bugun=date('Y-m-d H:i:s'); olarak tarih saati aldım ve veritabanına kaydettim, şuanda 8 saatlik zaman farkı var, tarih saati alan sayfanın üst kısmına şu kodu ekledim ama değişen bişey olmadı
date_default_timezone_set('Europe/Istanbul');
araştırdığımda aşağıdaki kodu buldum, saat farkı düzeliyor, bende tarih saati aynı alana kayıt ettiriyordum, sonra tarihi saati böldüm, şuanda saat ayrı bir değişkende, fakat aşağıdaki kodu birtürlü ayarlayamadım, hertürlü denedim olmadı, yani veritabanından çekilen saati değişkene atayıp aşağıdaki koda nasıl uyarlarım ?, eğer bunu çalıştıramazsam aşağıdaki kodu kullanıp tüm sayfadaki kodları değiştirmek zorunda kalacağım.
veritabanından gelen bilgi
$zaman= $listele['saati'];
saat farkını düzelten kod
$saatfarki = +8; $saat = date("H:i:s",(time()+3600*$saatfarki)); echo $saat; -
tam derdini anlamasamda veritabanından çektiğin değeri mktime ile zaman formatına sokabilirsin.
-
Benim söylemek istediğim veritabanına kaydolmuş saat bilgisini 8 saat ileri almak.
-
<? $sekiz_saat_sonrasi = mktime ([veritabanından çektiğin saat]+8,[veritabanından çektiğin dakika],[veritabanından çektiğin saniye],[veritabanından çektiğin ay],[veritabanından çektiğin gün],[veritabanından çektiğin yıl]); $zaman=date("Y-m-d H:i",$sekiz_saat_sonrasi); ?> -
Tamam teşekkürler bilgiler için, çalıştı, sunucu Amerikada olduğu için arasıra fark 8 saat ile 6 saat arasında değişiyor, onları takip ederek değeri değiştirmem gerekecek artık.
-
Hocam bu yine olmadı, bu seferde sayfayı yeniledikçe veritabınındaki saate +8 ekliyor, şu şekilde denedim ama çalışmadı
$sekiz_saat_sonrasi= mktime($dilimler[1]+$zamanfarki);
$zaman=($dilimler[1],$sekiz_saat_sonrasi);