Hosting - Alt Dizine Erişim Yetkisi
-
arkadaşlar merhaba
asp ile bi alt dizindeki sayfaya ulaşıp, sayfama include ediyorum.
<!--#include file="../altdizin.asp"--> // şeklinde
--
yalnız "internal server error" hatası alıyorum. başka bi hostta denediğimde ise çalısıyor.
alt dizine erişim yetkisinin olmadıgını düşünüyorum doğru mudur ?
öyleyse bunu pleskten düzeltebilir miyim, nasıl düzeltirim?
yardımcı olursanız sevinirim :)
-
Düzenlendi...
-
Bir üst klasörüne full yetki ver.
Alttaki klasör içindeki çalışan uygulama biz üst dizine erişemediği için bu hatayı alıyorsun.
FSO sonrası artan güvenlik önlemlerinden birisi.
-
plesktten ilgili üst dizine tıkladım, yetkilerine girip gelişmiş dedim..
bütün yetkilere tam denetim dedim ama gene olmadı..
bu benim yapabileceğim bir şey mi yoksa hostcu mu ayar çekmeli ?
-
Windows sunucularda öyle sağ tıkla chmod değiştir seçeneği yok :)
Soruna gelince; plesk panele giriş yap domain ayarlarının olduğu sayfada, "Web directory" sayfasına
sonra "Preferences" kısmına gel. Son olarak "Allow to use parent paths" tickini seçip OK demen lazım.
-
web directory>prefences>allow bilmem ne var o kutucuğu işaretle olur hocam herşeyi hostçudan bekleme : ) [ bunu yapmadığını var sayıyorum ]
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Windows sunucularda öyle sağ tıkla chmod değiştir seçeneği yok :)
Soruna gelince; plesk panele giriş yap domain ayarlarının olduğu sayfada, "Web directory" sayfasına
sonra "Preferences" kısmına gel. Son olarak "Allow to use parent paths" tickini seçip OK demen lazım.
-----------------------------üstad benden hızlı çıktın.ben azımı ayıra ayıra yazarken sen çoktan yazmışsın:D
-
<
plesk panele giriş yap domain ayarlarının olduğu sayfada, "Web directory" sayfasına
>
bu şekilde sorunu çözdüm konuya cevap atan tüm arkadasa teşekkürler :)