folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Hosting - Domain İlişkisini Anlayamadım?

Hosting - Domain İlişkisini Anlayamadım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba millet. Önceden bu işleri abime yaptırırdım. Kendim wpde sadece yazı yazardım ama artık bu işleri kendim halletmek istiyorum. Şimdi benim kendi domainim var. Ama hosting artık yok. Bunun için freehostia.com sitesini gözüme kestirdim. Şimdi oraya şu adresten http://www.freehostia.com/signup.html kayıt olurken "Use my existing domain" dedim ve domain adresimi yazdım. Bana

"In order to use an existing domain with your account, you must set our dnses at the domain registrar`s:
    dns1.freehostia.com
    dns2.freehostia.com"

dedi. Şimdi aklıma yatmayan şu: Mesela ben bir arkadaşımın freehostia kullanmaya başlayacağını öğrendim diyelim. Arkadaşım kendi domain firmasından ns leri dns1.freehostia.com, dns2.freehostia.com yapmış olsun ama henüz freehostiadan hesap almamış olmamış olsun. Ben ondan önce davranıp freehostiadan onun domain adına ait host alırsam o zaman site benim olmaz mı? Çünkü nslerde hazır ayarlanmış durumda?

Mod: Konuları ilgili kategorilere açalım.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

olur.

arkadaşın aynı domain ile acmak istediğinde böle bi kayıt zaten var diye uyarı cıkartır freehostia

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gerçi arkadaş domain firmasından nsleri değiştirebilir, sonra yine onun olur ama bunu öğrenmek istemiştim.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek
    Somee varken bir zamanlar cok yapmistim :-) nslerin lookuplara bakip yonlenmis domainleri bulmustum bir kac tanesi yonlendirmis ama hesap acmamisti acip deface kaydi kasmistim :-))

Gel bili bili gates
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Pessimistic bunu yazdı:
    -----------------------------
    Somee varken bir zamanlar cok yapmistim :-) nslerin lookuplara bakip yonlenmis domainleri bulmustum bir kac tanesi yonlendirmis ama hesap acmamisti acip deface kaydi kasmistim :-))
    -----------------------------
    Tek tek arıyor muydun nsleri yonlenmis domain? Mümkünse, Nasıl tarama yapılabiliyor?

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

hostgatorde falan aynı domaini 2. defa falan eklersen başka hesaptan farklı ns veriyor. ama diğer hostinglerde nasıldır bilemiycem

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 981 Toplam Mesaj: 6