Hosting Değiştirince Google'de Ki Sıralama Etkilenirmi?
-
hocalar kullandığım hostingi farklı lokasyondaki bir hostingle değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda pek birşey bilmediğim için soruyorum Google hosttanmı tanıyor yoksa domaindenmi? Hostingi değiştirmem Google'deki sıralamamı etkilermi?
-
KarakartaL bunu yazdı
hocalar kullandığım hostingi farklı lokasyondaki bir hostingle değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda pek birşey bilmediğim için soruyorum Google hosttanmı tanıyor yoksa domaindenmi? Hostingi değiştirmem Google'deki sıralamamı etkilermi?
Etkiler türkiye hostundan yurtdısı hostuna da gitsen türkiye hostundan türkiye hostuna da gitsen etkilenir bunun o sunucu IPsinde barınan sitelerin kaliteleri de faktör etmektedir. Hatta geç host değiştirmeyi CDN' e bile geçtiğinde sıralama ilk hafta olumsuz olarak etkileniyor ardından toparlıyor.
-
host değiştirmek derken şu ihtimaller olabilir
- ns adresleri değişirse ve değiştirdiğin ns ye ait IP adresleride son 1 yıl içerisinde manuel işlem, mail spam , zararlı site vs. gibi blackliste girdi ise azda olsa bir gerileme olabilir
+ ns adresleri değiştiğinde yeni server çok daha hızlıdır çabuk yanıt veren bir serverdir uptime daha iyidir ve IP leri temizdir buda siteniolumlu yönde etkiler
tavsiye olarak cloudflare gibi bir sistemden faydalanabilirsin bu şekilde hos değiştirsende ip adresin değişmez gerisi sadece server sağlığı ile alakalıdır