folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder Hosting Değiştirince Google'de Ki Sıralama Etkilenirmi?

Hosting Değiştirince Google'de Ki Sıralama Etkilenirmi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

hocalar kullandığım hostingi farklı lokasyondaki bir hostingle değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda pek birşey bilmediğim için soruyorum Google hosttanmı tanıyor yoksa domaindenmi? Hostingi değiştirmem Google'deki sıralamamı etkilermi? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    KarakartaL bunu yazdı

hocalar kullandığım hostingi farklı lokasyondaki bir hostingle değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda pek birşey bilmediğim için soruyorum Google hosttanmı tanıyor yoksa domaindenmi? Hostingi değiştirmem Google'deki sıralamamı etkilermi? 

Etkiler türkiye hostundan yurtdısı hostuna da gitsen türkiye hostundan türkiye hostuna da gitsen etkilenir bunun o sunucu IPsinde barınan sitelerin kaliteleri de faktör etmektedir. Hatta geç host değiştirmeyi CDN' e bile geçtiğinde sıralama ilk hafta olumsuz olarak etkileniyor ardından toparlıyor.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

host değiştirmek derken şu ihtimaller olabilir 

- ns adresleri değişirse ve değiştirdiğin ns ye ait IP adresleride son 1 yıl içerisinde manuel işlem, mail spam , zararlı site vs. gibi blackliste girdi ise azda olsa bir gerileme olabilir

+ ns adresleri değiştiğinde yeni server çok daha hızlıdır çabuk yanıt veren bir serverdir uptime daha iyidir ve IP leri temizdir buda siteniolumlu yönde etkiler

tavsiye olarak cloudflare gibi bir sistemden faydalanabilirsin bu şekilde hos değiştirsende ip adresin değişmez gerisi sadece server sağlığı ile alakalıdır

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 826 Toplam Mesaj: 3
domain host domain