Hosting Domain Alanlar Adları Hakkında Hersey
-
konu hakkında bilgi sayibi arkadaşlar duzgun bir kaynaga ihtiyaçım dogru duzgun bir açıklama olursa sevinirim
burdada bazen goruyoruz
disk alanı
alt alan adları
1 mysql
5000 trafik
cpanel
server(win linux)
vs vs vs ve daha yazmadıklarım işte bilgisi olan arkdaşlar anlamışlardır zaten işte bunlar hakkında ayırıtlı bilgi lazım
birseyler ogrenemeye calışıyoruz eksik bi yan olunca yarım yamalık oluyor
-
mIzah bunu yazdı:
-----------------------------
konu hakkında bilgi sayibi arkadaşlar duzgun bir kaynaga ihtiyaçım dogru duzgun bir açıklama olursa sevinirim
burdada bazen goruyoruz
disk alanı
alt alan adları
1 mysql
5000 trafik
cpanel
server(win linux)
vs vs vs ve daha yazmadıklarım işte bilgisi olan arkdaşlar anlamışlardır zaten işte bunlar hakkında ayırıtlı bilgi lazım
-----------------------------disk alanı: web alanı yani sitenin kaç MB veya GB alanı olduğu
alt alan adları: sub-domainde denir.mesela tahribat.com esas site diyelim.alt alan adı da şöyle aytekinet.tahribat.com gibi
1 mysql: sitene mesela forum kuracaksın forum kurman içinde mysql lazım veritabanı yani 1 veritabanı oluşturabiliyosun
cpanel; site yönetim paneli sub-domain açabilirsin panelden vs. bnm bildiklerim bunlar + başka yerlerde çok daha geniş kaynaklar bulabilirsin.
-
mIzah bunu yazdı:
burdada bazen goruyoruz
disk alanı
alt alan adları
1 mysql
5000 trafik
cpanel
server(win linux)
-----------------------------Disk alanı Hosting in sana verdği Harddisk alanıdır MB veya GB olarak forum vb. scriptleri barındırır
Alt alan adları domainlerin sol taraftan uzantılarına nedir mail.google.com gibi bu bur subdomain yani alt alan adı dır
Mysql Data Base kuracagın her script in veri tabanının barınacağı bölümdür , her bir script forum vb. şey için 1 adet Mysql oluşturman gereklidir atılan her post
açılan konular tablolar buraya yazılır.
5000 Trafik yani bandwidth , sitenin aylık trafik limitidir yine MB veya GB cinsinden veya Unlimited olur senin koydugun 5.000 MB yani 5Gb diyebiliriz
Cpanel Hosting yönetiminin kontrol panelidir hosting ile ilgili tüm ayarları buradan yaparsın diğer bir alternatifi PleskPaneldir
Serve Win & Linux sunucunun Windows veya Linux üzerinde bulundugunu gösterir kısaca windows asp linux php mesela Tahribat Windows ama WordPress gibi scriptler linux sunucu üzerinde barındırılır forum vb ne kuracagına baglıdır.
-
beyler ben soyle anlatıyım saolun oncelikle dedigim sey su şimdi ben herifin birine siteyi yaptım neyse hersey guzel oldu bitti kodlama tasarım grafik hersey okey geldi siteyi yayınlamaya site alanı alma hosting trafik bunlar hakkında hiçbirsey bilmiyorum
yukarıda yazdıklarımı hepsini unutun elimde hazır bir site var ve ben bunu yayınlıcam şimdi yayınlama ile ilgili olan kısımla ilgili olarak herseyi bilmek istiyorum boyle olursa kotu cunku su kadar alandır cunku trafik budur bu kdar olursa soyle olur bu tarzda solerseniz suan için cok daha iyi keza suan aclık basıma vurmus durumda :)))
-
sitenin alanı hosttaki dosyalarla dogru orantılı olmalı. 20 mb bi site için 1gb alan gereksiz buna göre hesaplayabilirsin.Trafik ise siteye gelen ziyaretçi ile orantılı. şöyle sölemek gerekirse adam anasayfaya girdii
index sayfası + resimler falan = 1 mb olsun
1 kişi 1 sayfa 1 mb
10 kişi 1 sayfa 10 mb
10 kişi 10 sayfa 100 mb
100 kişi 1 sayfa yine 100 mb
gibi orantıyla düşün.Sitenin hedef kitlesine göre trafik belirle.
-
mIzah bunu yazdı:
beyler ben soyle anlatıyım saolun oncelikle dedigim sey su şimdi ben herifin birine siteyi yaptım neyse hersey guzel oldu bitti kodlama tasarım grafik hersey okey geldi siteyi yayınlamaya site alanı alma hosting trafik bunlar hakkında hiçbirsey bilmiyorum
yukarıda yazdıklarımı hepsini unutun elimde hazır bir site var ve ben bunu yayınlıcam şimdi yayınlama ile ilgili olan kısımla ilgili olarak herseyi bilmek istiyorum boyle olursa kotu cunku su kadar alandır cunku trafik budur bu kdar olursa soyle olur bu tarzda solerseniz suan için cok daha iyi keza suan aclık basıma vurmus durumda :)))
-----------------------------siteye kaç kişi giriyorsa okadar bant yer hocam ayrıca site içeriği ile de alakalı mesela ben site grafiklerinin boyutlarını küçülterek hem daha hızlı açılmasını hemde daha az trafik yemesini sağlıyorum diğer arkadaşın dediği gibi adam başı 1 MB olarak hesaplayabilirsin tabi bu kişilerin sitede geçirdiği süre boyunca artıyor sayfa görüntüleme oranı arttıkça trafik de artar
-
peki hocam anlıdım dediklerinizi tahribatı ele alırsak nasıl bir hizmet alıyordur yada facebook gibi bir siteyi
-
haci artik facebook gibi seyleri dusunmesen daha iyi olur +Googleye Yogunlasman Gerekiyor artik :D
-
hacı ben ornek olarak soyledim facebook trafik olayı nasıl anlamında yani