Hosting Domain Alanlar Adları Hakkında Hersey

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

konu hakkında bilgi sayibi arkadaşlar duzgun bir kaynaga ihtiyaçım dogru duzgun bir açıklama olursa sevinirim

burdada bazen goruyoruz

disk alanı

alt alan adları

1 mysql

5000 trafik

cpanel

server(win linux)

vs vs vs ve daha yazmadıklarım işte bilgisi olan arkdaşlar anlamışlardır zaten işte bunlar hakkında ayırıtlı bilgi lazım

birseyler ogrenemeye calışıyoruz eksik bi yan olunca yarım yamalık oluyor

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

mIzah bunu yazdı:
    -----------------------------

konu hakkında bilgi sayibi arkadaşlar duzgun bir kaynaga ihtiyaçım dogru duzgun bir açıklama olursa sevinirim

burdada bazen goruyoruz

disk alanı

alt alan adları

1 mysql

5000 trafik

cpanel

server(win linux)

vs vs vs ve daha yazmadıklarım işte bilgisi olan arkdaşlar anlamışlardır zaten işte bunlar hakkında ayırıtlı bilgi lazım

disk alanı: web alanı yani sitenin kaç MB veya GB alanı olduğu

alt alan adları: sub-domainde denir.mesela tahribat.com esas site diyelim.alt alan adı da şöyle aytekinet.tahribat.com gibi

1 mysql: sitene mesela forum kuracaksın forum kurman içinde mysql lazım veritabanı yani 1 veritabanı oluşturabiliyosun

cpanel; site yönetim paneli sub-domain açabilirsin panelden vs. bnm bildiklerim bunlar + başka yerlerde çok daha geniş kaynaklar bulabilirsin.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

mIzah bunu yazdı:

burdada bazen goruyoruz

disk alanı

alt alan adları

1 mysql

5000 trafik

cpanel

server(win linux)

Disk alanı Hosting in sana verdği Harddisk alanıdır  MB veya GB olarak  forum vb. scriptleri barındırır 

Alt alan adları  domainlerin sol taraftan uzantılarına nedir   mail.google.com gibi bu bur subdomain yani alt alan adı dır 

Mysql Data Base kuracagın her script in veri tabanının barınacağı bölümdür , her bir script forum vb. şey için 1 adet Mysql oluşturman gereklidir atılan her post 

açılan konular tablolar buraya yazılır.

5000 Trafik yani bandwidth , sitenin aylık trafik limitidir  yine MB veya GB cinsinden veya Unlimited olur senin koydugun 5.000 MB yani 5Gb diyebiliriz

Cpanel Hosting yönetiminin kontrol panelidir hosting ile ilgili tüm ayarları buradan yaparsın diğer bir alternatifi PleskPaneldir 

Serve Win & Linux   sunucunun Windows veya Linux üzerinde bulundugunu gösterir  kısaca windows asp  linux php  mesela Tahribat Windows ama WordPress gibi scriptler linux sunucu üzerinde barındırılır forum vb ne kuracagına baglıdır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

beyler ben soyle anlatıyım saolun oncelikle dedigim sey su şimdi ben herifin birine siteyi yaptım neyse hersey guzel oldu bitti kodlama tasarım grafik hersey okey geldi siteyi yayınlamaya site alanı alma hosting trafik bunlar hakkında hiçbirsey bilmiyorum

yukarıda yazdıklarımı hepsini unutun elimde hazır bir site var ve ben bunu yayınlıcam şimdi yayınlama ile ilgili olan kısımla ilgili olarak herseyi bilmek istiyorum boyle olursa kotu cunku su kadar alandır cunku trafik budur bu kdar olursa soyle olur bu tarzda solerseniz suan için cok daha iyi keza suan aclık basıma vurmus durumda :)))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

sitenin alanı hosttaki dosyalarla dogru orantılı olmalı. 20 mb bi site için 1gb alan  gereksiz buna göre hesaplayabilirsin.Trafik ise siteye gelen ziyaretçi ile orantılı. şöyle sölemek gerekirse adam anasayfaya girdii

index sayfası + resimler  falan = 1 mb  olsun 

1 kişi 1 sayfa  1 mb

10 kişi 1 sayfa 10 mb

10 kişi 10 sayfa 100 mb  

100 kişi 1 sayfa yine 100 mb

gibi orantıyla düşün.Sitenin hedef kitlesine göre trafik belirle.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

mIzah bunu yazdı:

beyler ben soyle anlatıyım saolun oncelikle dedigim sey su şimdi ben herifin birine siteyi yaptım neyse hersey guzel oldu bitti kodlama tasarım grafik hersey okey geldi siteyi yayınlamaya site alanı alma hosting trafik bunlar hakkında hiçbirsey bilmiyorum

yukarıda yazdıklarımı hepsini unutun elimde hazır bir site var ve ben bunu yayınlıcam şimdi yayınlama ile ilgili olan kısımla ilgili olarak herseyi bilmek istiyorum boyle olursa kotu cunku su kadar alandır cunku trafik budur bu kdar olursa soyle olur bu tarzda solerseniz suan için cok daha iyi keza suan aclık basıma vurmus durumda :)))

siteye kaç kişi giriyorsa okadar bant yer hocam ayrıca site içeriği ile de alakalı mesela ben site grafiklerinin boyutlarını küçülterek hem daha hızlı açılmasını hemde daha az trafik yemesini sağlıyorum diğer arkadaşın dediği gibi adam başı 1 MB olarak hesaplayabilirsin tabi bu kişilerin sitede geçirdiği süre boyunca artıyor sayfa görüntüleme oranı arttıkça trafik de artar

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

peki hocam anlıdım dediklerinizi tahribatı ele alırsak nasıl bir hizmet alıyordur yada facebook gibi bir siteyi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Erkek

haci artik facebook gibi seyleri dusunmesen daha iyi olur +Googleye Yogunlasman Gerekiyor artik :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

hacı ben ornek olarak soyledim facebook trafik olayı nasıl anlamında yani

Toplam Hit: 1131 Toplam Mesaj: 9