Hosting, Domain, Filezilla Hakkında
-
Arkadaşlar kusura bakmayın bu web konularda yeniyim sorduklarım soracaklarım belki basit şeyler olabilir ama mazur görün beni :)
Biraz merakım var basit kişisel sayfam için ufak şeyler yapayım diye buradaki linkten ücretsiz domain ve hosting aldım. Domain onaylandı.
ilişkilendirme için NS1.****** NS2.****** ayarlarını sitede yazdığı gibi girdim (belki ben doğru olduğunu sanıyorum :) )
Aldığım sayfaya girince varsayılan şekilde sayfa açılıyor.
1-Şimdi ben index i değiştirmem için ne yapmalıyım?
2-Cpanel ve database ekleme olayı şimdilik çok ileri boyut ama bilgisi olan kısaca nasıl yapılır buna da değinebilir mi?
3-Filezilla ile bağlanmak istedim ama ##Hata:Kritik hata ##Hata:Sunucuyla bağlantı kurulamıyor hataları aldım çözümü nedir bunun?
4-Benim sormadığım ama bilmem gereken önemli başka birşey var mı bu konularda?
Yukarıdaki verdiğim linkte bu sorunumu dile getirdim ama cevap alamadım :(
Forumda arattım açıklmış çok çok fazla konu var biraz baktım çözüm bulamadım.
Belki de basit bir şey, çok yazdım biliyorum ama bilen arkadaşlardan ricam sorularımı cevaplayabilir misiniz?
Benim gibi bilmeyenlere ( şu zamanda benim gibi bilmeyen varsa :) ) faydalansın. İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Edit: Özel rica olacak ama vakti olan varsa denemelik domain ve host alıp gerekli yerleri resimlerle paylaşabilirse çok güzel olur
-
domani panelden ücretsiz hostu veren ns ye bağlayacaksın atıyorum
NS1. ÜCRETSİZ HOSTİNG.COM
NS2. ÜCRETSİZ HOSTİNG.COM
sonra ücretsiz hosting in sana verdiği ip adresine file zilla ile gireceksin.
Eğer ip adresi vermiyorsa FTP için domainin ile gireceksin
FTP:// domainin
oda yoksa Cpanel üzerinden dosya yöneticisine girip dosyaları ordan yükleyeceksin.
Mysql database sihirbazı ile kolayda database açabilirsin. DB ni host a attıgın script ile birleştirdiğinde siten tamamdır.
Ücretsiz hostlar FTP ye önce kendi index reklamlarını koyarlar ki başka domainlerde link kasmak için bide ücretsiz reklam için , senin onu ftp den silmen lazım.