Hosting Hakkında Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Soru 1: Arkadaşlar günlük 3 bin ziyaretçisi olan bir web sitesi için hosting mi önerirsiniz yoksa sunucu vs mi? yani en uygunu nasıl olur. Şu anda bir proje satın aldım günlük tekil hiti 3 bin. bu proje şu anda kiralık sunucuda barınmakta ve aylık 70 tl vermekteyim. bunu hosting taşısam yüksek miktarlı. acaba maliyeti düşürebilir miyim ve hız konusunda kayıp olmadan?

Soru 2: Veri transferi için kendi ftp mimizi oluşturmak istiyoruz. yüklenecek dosyalar 300 mb vs gibi büyük dosyalar olacak. bunların daha hızlı yüklenmesi için yüksek boyutlu hosting mi tercih edersiniz yoksa sunucu mu kiralamamız lazım? Reklam şirketine uzaktan dosya göndermek isteyenler için kullanacağız. dosyaların boyutları yüksek

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı

Soru 1: Arkadaşlar günlük 3 bin ziyaretçisi olan bir web sitesi için hosting mi önerirsiniz yoksa sunucu vs mi? yani en uygunu nasıl olur. Şu anda bir proje satın aldım günlük tekil hiti 3 bin. bu proje şu anda kiralık sunucuda barınmakta ve aylık 70 tl vermekteyim. bunu hosting taşısam yüksek miktarlı. acaba maliyeti düşürebilir miyim ve hız konusunda kayıp olmadan?

Soru 2: Veri transferi için kendi ftp mimizi oluşturmak istiyoruz. yüklenecek dosyalar 300 mb vs gibi büyük dosyalar olacak. bunların daha hızlı yüklenmesi için yüksek boyutlu hosting mi tercih edersiniz yoksa sunucu mu kiralamamız lazım? Reklam şirketine uzaktan dosya göndermek isteyenler için kullanacağız. dosyaların boyutları yüksek

Eğer giren kişiler sürekli veri transferi yapıyorlarsa site ile ; sunucu uygundur. Ama giriyor , önüne statik veriler geliyor , sayfalar yüklenince tamamsa olay , 50k bile olsa hosting yeterli olur.

Buradaki ana konu , kullanıcı sürekli veri transferi yapıyor mu , bir diğer değişle , gelen kullanıcı sürekli sunucuyla transfer halinde mi? Buna bakmak gerekir.

RootB tarafından 07/Eyl/12 18:44 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer siteye girenler, download-upload yapmıyorlarsa. İçinde flash uygulamaları yoksa (video oynatma dalgaları gibi)

100k'ya kadar hosting işini görür, hosting de daşşaklıysa

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Arkadaslar site haber sitesi. Manşetten haberi gorur tıklar okur o kadar yani. 

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Hocalar bende bu konudan sorayım bari. Proxy sitesi açmayı düşünüyorum. Yani bir nevi yatırım gibi birşey. Kullanıcıyı çekme açısından temiz bir sayfa ve rahatsız edici pop-up reklamları koymayacağım. İlerde koyabilirim belki. Bu işten arkadaş varsa bu proxy siteleri çok bandwitdh diyo diyolar peki kar edeyim derken ilerde pek bir zarara uğrayabilir miyim ? Video falan izlemeleri engellersem de kullanıcı çekemem diye düşünüyorum ama kararsız kaldım şuan. Misal 5k tekil hit için ne kadarlık sunucu benim işimi görür?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

dostum eğer site haber sitesiyse kesinlikle vps kullanmanı tavsiye ederim. Hostingte diğer kullanıcıların ne yapacağı pek kestirilmiyor. Adam bir abanıyor bütün server kilit. 

E hal böyle olunca da senin site devamlı hit kaybına uğrayacaktır.. Vps en güzeli haber siteleri için..

Toplam Hit: 758 Toplam Mesaj: 6