Hosting Panelinden Veritabanı Silmek
-
arkadaşlar benim yapmış olduğum bir site var işte ben siteyi yaptım etttim müşteriye verdim hosting bilgileriyle beraber. müşteri beni bu sabah aradı ve sitedeki bütün verilerin uçtuğunu söyledi . Ben hemen veri tabanına baktım kasıtlı olarak müşterilerin olduğu sitedeki haberlerin olduğu falan tabloların içlerini boşaltmış. Hosting panelinin loglarında hangi ip üzerinden giriş yapıldığı var adamın ip adresi elimizde türk ip si şimdi bu ip adresi ile ne gibi bir şikayette bulunabiliriz ?
2. soru olarakta hosting firmamız natro hosting bizde veritabanının yedeği yoktu (güncel yedeği yoktu) biz hostingfirmasına böyle böyle oldu dersek bizim veritabanımızı onların kurtarma şansları varmı geri yükleyerek falan ?
-
Şansını dene ama hiç sanmıyoırum natronun verilerini geri getireceğini
IP logu ile mahkemeye verebilirsin. seni tatmin edecek bi sonuç alacağını sanmıyorum ama hiç değilse IPnin sahibini öğrenmiş olursun
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Şansını dene ama hiç sanmıyoırum natronun verilerini geri getireceğini
IP logu ile mahkemeye verebilirsin. seni tatmin edecek bi sonuç alacağını sanmıyorum ama hiç değilse IPnin sahibini öğrenmiş olursun
-----------------------------inş getirirler.
ip loglarını natro hostingden resmi bir belge gibimi istemeliyim yoksa ss falan alsam olurmu ? (saçma bir soru oldu ama gerçekten ilk defa başıma böyle birşey geliyor )
-
veritabanını natro hosting'den başka bir sitenin sahibi de silmiş olabilir. (sunucuda başka siteler varsa) böyle bir durum var ise ip'sini sen bulamazsın, sunucu sahibi kimse o bulabilir.
-
yok hocam tek bir site var hostta ve host paneline giriş çıkışlara baktığımda benim bilgim dışında sadece bir adet i var kesim o yapmış. adam sitede bulunan linkten benim siteme girip onu bile gezmiş .
natro host geri yükleme yapmadı bu arada
-
ucenmi bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam tek bir site var hostta ve host paneline giriş çıkışlara baktığımda benim bilgim dışında sadece bir adet i var kesim o yapmış. adam sitede bulunan linkten benim siteme girip onu bile gezmiş .
natro host geri yükleme yapmadı bu arada
-----------------------------vps miydi? gerçi bu devirde vps geçebildiğini iddia edenler de var ama o kadar teknik bilgisi olabileceğini sanmıyorum yapan kişinin.