HP 3515 Yazıcı Hk.
-
Arkadaşlar alalı 1 yıl felan oldu kullandım baya sorun çıkarmadı sonra kartuşu bitti tanıdık kırtasiyeci var doldurttum eski yazıcının kartuşlarıda o doldurmuştu sıkıntı çıkmadı hiç neyse bu yazıcının kartuşu bitti doldurttum takıyorum içinde mürekkep var fakat
kartuşun boya yeri kağıda değmediği için hiç bir şey yazamıyor.
Ne yapmalıyım ?
-
Hocam sanıyorum yazıcınız InkJet. Benim bildiğim kağıda doğrudan dokunarak değil, milimetrik ölçüde boya püskürtmesi ile yazdırma işlemi yapılıyor. Ben daha kağıt ile doğrudan temas ederek yazdıran yazıcı görmedim :) Sizin sorununuz muhtemelen doldurulan kartuş ile alakalı bir sorun. HP'lerde tekrar doldurulan kartuşlarda, özellikle birkaç doldurmadan sonra sorun çıkıyor genellikle.
İnternette kendinden doldurulabilir (üzerinde doldurma kapağı falan olan) kartuşları satan siteler var. Kendi yazıcım için doldurulabilir kartuş aldığım sitede sizin yazıcınıza uygun kartuş bulamadım. Hatta sizin yazıcınıza yeniden doldurulabilir tank sistemi bile kurulduğunda kısa zamanda bozulduğu bilgisi aldım. Eğer birebir uyumlu doldurulabilir kartuş bulabilirseniz daha rahat edersiniz. Yoksa orjinal kartuş almanız gerekecek.