HP G62 Format Sorunu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    Hp g62 laptop ; allaın cezası laptop win home basic yüklüydü çevirelim dedik ultimate e neyse taktık dvd yi herşey normal en son aşamaya geldi yükleme tamtmlanıyor dedi çat RES attı makina ulan durup her seferinde aynı hatayı veriyor yükleme düzgün yapılmadığı için yeniden başlatıldıktan sonra devam edilecek diye 10 sefer başa döndü gei geldi Tık yok!

    harddiski boot tan kapatayım dedim 1. olarak dvd okusun die onu gösteriyorum boot from cd/dvd ekranı bir türlü gelmiyor format ta yemio ?

    1. harddisk nasıl kapatılıor bu laptoplarınki farklımı ?

    2. hadi onuda geçtim güvenli modda da açamıyorum makinayı şimdi nasıl Format atabilirm aklıma bişi de gelmiyor la :S


    Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam aklıma bir şey geldi.

    Öncelikle format atmakta kullandığınız DVD sorunlu olabilir düşüncesindeyim. Her seferinde sonuna geldiğinde problem yaşadıysanız DVD'de eksik veri olma ihtimali yüksek.

    Formattan önce de, bilgisayarın şarj cihazını ve bataryayı bilgisayardan çıkarın, bilgisayarı açma tuşuna birkaç defa basın. Bu, bilgisayardaki kalan enerjiyi sıfırlamanızı sağlar. RAM'de birikmiş bir veri nedeniyle sorun yaşıyorsanız RAM'i bu şekilde boşaltmış olacaksınız. Ben çoğu sorunumu bu şekilde hallediyorum :)

    Deneyin, sonucunu yazın. Aklıma başka bir şey gelirse yazarım.


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek

    aynı makine bende de var, g62 b11et

    bende bu güne kadar hiç o şekilde bi sorun vermedi hatta herhangi bir sorun vermedi, kullandığın dvd bozuk olabilir veya donanımsal bir sorun olabilir. ilk başta sağlam bi dvd edin, ranger'ın dediği gibi bataryayı çıkartıp tuşa biraz bas ne olur ne olmaz diye. ondan sonra tekrar dene.

    ayrıca boot seçeneklerinden harddiskki göstermemek birşey değiştirmez...


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    len ters anladınız DVD de sorun yok başka makinada denedim sağlam, her seferinde formatın sonuna gelmedim 1 kere sonuna gelebildim ondan sonra atamadık bi daha format :S işin ilginci USB dende denedim oda olamdı mk :| hadi recovery yapayım diorum onuda almıo pij makine :S

    RAM de bişi kalmamış :D hiç bişi olamdı aynı hata !

     


    Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek
    ArmadA bunu yazdı

    len ters anladınız DVD de sorun yok başka makinada denedim sağlam, her seferinde formatın sonuna gelmedim 1 kere sonuna gelebildim ondan sonra atamadık bi daha format :S işin ilginci USB dende denedim oda olamdı mk :| hadi recovery yapayım diorum onuda almıo pij makine :S

    RAM de bişi kalmamış :D hiç bişi olamdı aynı hata !

     

    başıma geçen hafta gelen bir olayı söyliyim öyleyse, benzer bi sorun minibook'a format atmaya çalışırken aldım. cd-rom olmadığı için direk flash üzerinden format atmaya çalıştım, windows 7 ve 8 de formatın sonuna gelince bi hata kodu verip açıklamasını veriyordu. xp de nasıl bi hata aldığımı hatırlamıyorum onda da olmadı kısacası.

    sonra hdd yi çıkartıp kendi makineme bağlayıp dvd üzerinden format atmayı denedim aynı hatayı tekrar aldım formatın sonlarına doğru. sağlam makinede (g62) aynı hatayı verdiğine göre hdd sorun olduğuna anladım. yani senin hdd sorun olma olasılığıda var.

    emin olmak için sağlam makinenin hdd'sini takıp denedim pc açıldı :) 

    başka bi hdd bulma şansın varsa dene istersen.


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
Toplam Hit: 2546 Toplam Mesaj: 5