Hp Laptoba Çay Döküldü İmdat...
-
Arkadaşlar az önce laptobumun üstüne çay döküldü.Hemen temizledim.Saç kurutma makinasıyla kuruladım.Sonra açtım güzelce çalıştı.Bi müddet sonra touch pad sapıtmaya başladı.Bi açık kaapayayım dedim kapattım açılmadı.Açılırken compaq yazısı görülüyor windows girmeden sürekli dıt dıt dıt diye ses geliyor.Ne yapmalıyım?
-
hocam aç laptopu tamemen, sök ram hdd dvd vs çıkarabildiğin her parçayı çıkarttekrar kurutmayı dene. touchpad in içinde çay kalmış belliki onuda tekarar kurut. 1-2 gün açık kalsın parçalar.
başka bişe gelmedi aklıma :W geçmiş olsun. allahtan masaüstü forever ha :W çay döküldümü en fazla klavye değişir ;) -
Aga iyi de hala garantisi var.Şimdi sökersem kötü olabilir.
-
bataryayı cıkar hemen ugrasma ıyı ce kurusun aslında sey yap buyuk bır kabın ıcıne laptobın gırebılecegı yer varsa içerisine pirinç dök bir miktara ardından da laptbou kapat ustune koy ustune de pırınc dok laptop gorunmesın pırıncten .Sonra kapat kabını.Pirinç tüm nemi toplar.
Normal du okulen cep telefolarında yontem işe yaramakta.Ama sekerlı su ne olur lemıyorum.Kasko varsa gıt degıstrırt grantı kapsamı dışında sanırım sıvı teması
-
Agalar durun bir saniye laptob kendine geldi çalışıyor
-
ssemih bunu yazdı:
-----------------------------
Agalar durun bir saniye laptob kendine geldi çalışıyor
-----------------------------hocam daha sonra sapıtabilir sen yinede prinç dolu kabın içine koy... cep telefonunda işe yaramıştı bende laptopda dene bi tane içinde nem sıvı felan kalmasın :)
-
pirinç yöntemi iyidir.laptop da baya eskiymiş sanırım bikaç senelik laptoplar klavyeden sıvı almıyor içeri ..
-
Ram Sanırım Oksitlenme Olayına kaçiyor. Veya işlemci En iyi yöntem LAptop Arkadaki vidalarını sök komple Parçalarına Ayır HDD İşlemci CPU RAM bellek vs. ne varsa sök temizle ankart falan tek bırak kondasetörlere bak şişme var mı yok mu touch pad altınıda temizce bi sil 1-2 saat açıkta kalsın işlemcinin üstüne Macunu Tekrardan sür bu şekilde sorun çözülür aksi taktirde devreler yanar laptop çöplük olur.
-
o makine öyle çalışır bikaç gün sonra ekranında titreme olucak sonra renkler karışıcak daha sonra makine dıt diyicek ama ekrana bişey gelmiycek 1 hafta kullanma makinanı benden demesi
-
şekerliyse tşlar yapışır en fazla. bi iki gün açma pilini çıkar beklesin kenarda. pirinç güzel çözüm ama içine kaçmasn dikkat. ben telefonu pirince yatırmıştım içine 3-4 tane kaçmıştı :D
-
Agalar dediğini yapmaya çalıştım.Açtım açabildiğim kadar kapaklarını.Kurumaya bıraktım.Baya bi beklesin bakalım.Sonucu inşallah kendi bilgisayarımdan yazarım buraya.