folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hp Laptoba Çay Döküldü İmdat...

Hp Laptoba Çay Döküldü İmdat...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ssemih
    ssemih's avatar
    Erkek

Arkadaşlar az önce laptobumun üstüne çay döküldü.Hemen temizledim.Saç kurutma makinasıyla kuruladım.Sonra açtım güzelce çalıştı.Bi müddet sonra touch pad sapıtmaya başladı.Bi açık kaapayayım dedim kapattım açılmadı.Açılırken compaq yazısı görülüyor windows girmeden sürekli dıt dıt dıt diye ses geliyor.Ne yapmalıyım?

Birşeyler ilk aşkımı hatırlatsa da son aşkım sendin asla anlamasan da...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek

hocam aç laptopu tamemen, sök ram hdd dvd vs çıkarabildiğin her parçayı çıkarttekrar kurutmayı dene. touchpad in içinde çay kalmış belliki onuda tekarar kurut. 1-2 gün açık kalsın parçalar.

başka bişe gelmedi aklıma :W geçmiş olsun. allahtan masaüstü forever ha :W çay döküldümü en fazla klavye değişir ;)

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ssemih
    ssemih's avatar
    Erkek

Aga iyi de hala garantisi var.Şimdi sökersem kötü olabilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

bataryayı cıkar hemen ugrasma ıyı ce kurusun aslında sey yap buyuk bır kabın ıcıne laptobın gırebılecegı yer varsa içerisine pirinç dök bir miktara  ardından da laptbou kapat ustune koy ustune de pırınc dok laptop gorunmesın pırıncten .Sonra kapat kabını.Pirinç tüm nemi toplar.

Normal du okulen cep telefolarında yontem işe yaramakta.Ama sekerlı su ne olur lemıyorum.Kasko varsa gıt degıstrırt grantı kapsamı dışında sanırım sıvı teması

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ssemih
    ssemih's avatar
    Erkek

Agalar durun bir saniye laptob kendine geldi çalışıyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

ssemih bunu yazdı:
    -----------------------------

Agalar durun bir saniye laptob kendine geldi çalışıyor

-----------------------------

hocam daha sonra sapıtabilir sen yinede prinç dolu kabın içine koy... cep telefonunda işe yaramıştı bende laptopda dene bi tane içinde nem sıvı felan kalmasın :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

pirinç yöntemi iyidir.laptop da baya eskiymiş sanırım bikaç senelik laptoplar klavyeden sıvı almıyor içeri ..

http://kocaer.me
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Root-Sistemci
    Root-Sistemci's avatar
    Erkek

Ram Sanırım Oksitlenme Olayına kaçiyor. Veya işlemci En iyi yöntem LAptop Arkadaki vidalarını sök komple Parçalarına Ayır HDD İşlemci CPU  RAM bellek vs. ne varsa sök temizle ankart falan tek bırak kondasetörlere bak şişme var mı yok mu touch pad altınıda temizce bi sil 1-2 saat açıkta kalsın işlemcinin üstüne Macunu Tekrardan sür bu şekilde sorun çözülür aksi taktirde devreler yanar laptop çöplük olur.

-Diyarbakırlıyğğ Begenmdizz.. ulan 21 City Diyarbakır !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

o makine öyle çalışır bikaç gün sonra ekranında titreme olucak sonra renkler karışıcak daha sonra makine dıt diyicek ama ekrana bişey gelmiycek 1 hafta kullanma makinanı benden demesi

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

şekerliyse tşlar yapışır en fazla. bi iki gün açma pilini çıkar beklesin kenarda. pirinç güzel çözüm ama içine kaçmasn dikkat. ben telefonu pirince yatırmıştım içine 3-4 tane kaçmıştı :D

...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ssemih
    ssemih's avatar
    Erkek

Agalar dediğini yapmaya çalıştım.Açtım açabildiğim kadar kapaklarını.Kurumaya bıraktım.Baya bi beklesin bakalım.Sonucu inşallah kendi bilgisayarımdan yazarım buraya. 

Toplam Hit: 1847 Toplam Mesaj: 11