folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hp Ve Hp Laptop Hakkında Sorunlar

Hp Ve Hp Laptop Hakkında Sorunlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Şöyle anlatayım: Bi tane arkadaşım birkaç ay önce HP bi tane laptop almış modeli G6-1035ST özellikleri de aha burada yazıyor:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&dlc=tr&docname=c02904289&lc=tr&product=5060000

Burası da driverlarının olduğu sayfa:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=5060000#N881

Şimdi bu arkadaş bilgisayardan çok çakmıyor o yüzden gidip babalar gibi Samsung falan duruken HP aldığı yetmiyormuş gibi HDD'yi bölmeden/böldürmeden kurdurmuş sistemi aldığında sadece C sürücüsü var 300 GB, zaten Windows 7 Home Basic mi ne idüğü belirsiz bi de OS ile vermişler aleti(bu çoğu laptopta böyle HP'ye özel bi şey değil biliyorum ama format atmaya sebep onu belirteyim diye...), ben de aldım bundan PC'yi uğraşıyorum. Driverları indirdim, Win7UltimateSP1x64 kurdum bi tane temizinden, BIOS update varmış onu yaptım, sonra başladım Chipset, Storage, Network etc... şeklinde sırayla driverları yüklemeye. Graphics'e kadar geldim, Ekran kartı driverlarını yüklemiyor arkadaş. Intel Integrated HD Graphics de yükleniyo, ATI CCC falan da yükleniyo yine 3 pixel görüntü, Aygıt Yöneticisi'nden bakıyorum Standart VGA Adapter falan bi şeyler diyo 2 Ekran kartı için de. Intel olanı kendi sitesinden çekip bi oradan kurdum 64bit için onu hallettim sonra AMD'nin sitesine girdim direk driverı indirtmiyor AMD denilen ***. Zaten gıcığım AMD'ye iyice çileden çıktım. Driver indirme sayfasına uyumluluk denetleyicisi gibi bi şey koymuşlar, onu çekicem o sisteme bakıp doananımı uygun görürse driverı çekecek mi ne artık anlamadım ama o meret de algılayamadı laptoptaki ekran kartını. Bi yerden buldum "AMD Radeon HD 6470M" driverı diye bi şey indirdim yine yok. Sonra dedim bu 64 bit olduğundan yamukluk çıkarıyo galiba, x86 kurdum gene aynı. Zaten siteden driverlara bakıyorum x86 ile x64 için farklı olan tek driver Intel HD Graphics için olanı. Şimdi SP entegresiz bi tane Win7 kuruyorum hırsımdan bi yandan da buraya yazıyorum... HP ile ne alakası var bunun demeyin bu kadar problem çıkardığı yetmiyormuş gibi PC yandı yanacak az sonra saçma sapan ısınması da cabası.

Yakın zamanda birsürü Laptop geçirdim elimden şaka değil Casper'lar HP'den iyidir derim her türlü. O yüzden şahsi önerim fikrim HP almayın aldırtmayın! Maksadım artistlik falan değil ama bu kadar PC'den anlamama rağmen beni bu kadar zahmete soktuysa başkaları teknik servisi zengin ediyor demektir.

GizliMod : Düzgün Başlık Açmaya Özen Gösterelim

Metallica Rules
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

akıl vermek gibi olmasın hocam  kurulum yaptıktan sonra full güncelleştirme  yapsan ?  Aynı sorunu bende çok yaşadım.

Mevzu derin | Papikolas Planet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

SP'siz Win7'de de sonuç aynı bi de Update olayını deiyim eyw, sonucunu yazarım buraya.

Metallica Rules
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Brown
    Brown's avatar
    Erkek

driverları tek tek indirip kurmana gerek yoktu, en fazla wireless driverini indirip windows update yapsan yeterli olur. hp konusunda haklısın 120tl arıza parası verdim, 2 ay sonra bozuldu garantisi var diye tekrar verdim 1 hafta önce aldım ama kullanmaya başlasam yine 2 ay sonra bozulacak yani :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Edit : başlık düzenlenmiş.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Ahhh o hp ler yokmu o hp ler :(( hocam keşke eternet kartını tanıttıkdan sonra internetten Easy Driver ı indirip ordan otomatik olarak indirseydin heba etmişsin kendini 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

@Brown Realtek Ethernet driverını bile görmedi ki.

@adigestorm İlk bilgisayarım HP Brio BA600 masaüstü pc idi, ayda 49$'dan 3 yıl Superonline dial-up internetle beraber çok da sağlam para bayılınmıştı o PC'ye ama gel gör ki bi Counter-Strike'ı hiç bir zaman Open GL'de oynayamamıştım. O zamanlardaki Beko PC'lerdeki 4 MB'lık ekran kartı ile bile insanlar kütür kütür oynayabiliyoken ben PC'mdeki ekran kartı 8 MB olmasına rağmen DirectX ile oynayıp onda da saçma sapan problemler yaşıyodum. Bu da yetmiyomuş gibi ekran kartı onboard idi ve o zamanlar 32MB'lık TNT2 ekran kartı alıp PC'ye takamayıp iade etmiştim. Tüm bunlar sonucunda HP alan kendime de sövmüşlüğüm var o yüzden kimse alınganlık yapmasın :D Ha bu arada HP yazıcılar iyi galiba onu kullananlara lafım yok, PC'leri ile ilgili serzenişim :P

@SaNaL_AjaN Driver Genius vb kullanmayı ben de biliyorum hocam da kendi sitesinde koyduğu driver dururken neden 3. parti olaylara gireyim ki dedim çektim üşenmeyip ama olmadı malesef.

Metallica Rules
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Tamam hocam düzenledim zaten :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

hocam hip hop hakkında sorular diye okuyup da girdim :) 

Koca hestiy aya bedenem ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

oldwolf bunu yazdı:
    -----------------------------

@SaNaL_AjaN Driver Genius vb kullanmayı ben de biliyorum hocam da kendi sitesinde koyduğu driver dururken neden 3. parti olaylara gireyim ki dedim çektim üşenmeyip ama olmadı malesef.

-----------------------------

Hocm bende senin hatana düştüm 1 hp notebook vardı baktım olmuyor kurdum proyu 2 dk buldu indirdim kurdum :))) odur budur kasmıyorum sorun çıkınca kendimiii

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

@karakutu Hocam Windows Update ile halloldu eyw, Microsoft dururken HP'ye ATI(AMD)'ye tamah etmişim eşşeklik bende en baştan :D

Metallica Rules
Toplam Hit: 1827 Toplam Mesaj: 11