.Htaccess Sorunu
-
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
ReWriteRule ^(.*)-(.*) sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC]
ReWriteRule ^(.*)-(.*) sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC]ReWriteRule ^(.*)-(.*) sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]
sayfa3.php tanımıyor 2den fazla sayfa tanımlıyamıyo muyuz ?
-
hocam bunun sayfa 2 yi tanımasıda zor ki. Aynı kural için iki sayfa tanımlamışssın. Sistem bunu nasıl ayırt edecek. Sisteme bunu ayırt etmesi için birşey vermen lazım.
Options +FollowSymLinks RewriteEngine on ReWriteRule ^A-(.*)-(.*) sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^B-(.*)-(.*) sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^C-(.*)-(.*) sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]
Bunun gibi birşey yapabilirsin bence
-
ndmylmz bunu yazdı
hocam bunun sayfa 2 yi tanımasıda zor ki. Aynı kural için iki sayfa tanımlamışssın. Sistem bunu nasıl ayırt edecek. Sisteme bunu ayırt etmesi için birşey vermen lazım.
Options +FollowSymLinks RewriteEngine on ReWriteRule ^A-(.*)-(.*) sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^B-(.*)-(.*) sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^C-(.*)-(.*) sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]
hocam ne biliyim daha önce iki sayfayı ayırt edebiliyordu şimdi tag mı kullanmam lazım illa ?
-
Media bunu yazdındmylmz bunu yazdı
hocam ne biliyim daha önce iki sayfayı ayırt edebiliyordu şimdi tag mı kullanmam lazım illa ?
Yani hocam mesela sayfa ikiyi haber yayınlamak için kullanıcaksın o zaman haber tagini kullan b harfi yerine sayfa 3 mesela hata gösterme sayfası olacak hata tagini kullan c yerine. Ben öyle yapıyordum. Daha kolayı var mıdır bilmiyorum ama
-
ndmylmz bunu yazdıMedia bunu yazdındmylmz bunu yazdı
Yani hocam mesela sayfa ikiyi haber yayınlamak için kullanıcaksın o zaman haber tagini kullan b harfi yerine sayfa 3 mesela hata gösterme sayfası olacak hata tagini kullan c yerine. Ben öyle yapıyordum. Daha kolayı var mıdır bilmiyorum ama
sayfaları tanıdı hocamda bu sefer idleri tanımıyor az kaldı çözecez :)
Media tarafından 23/Nis/13 23:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Media bunu yazdındmylmz bunu yazdıMedia bunu yazdındmylmz bunu yazdı
sayfaları tanıdı hocamda bu sefer idleri tanımıyor az kaldı çözecez :)
Şu şekilde bi dener misin hocam :
Options +FollowSymLinks RewriteEngine on ReWriteRule ^A-(.*)-(.*)$ sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^B-(.*)-(.*)$ sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^C-(.*)-(.*)$ sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]
-
Options +FollowSymLinks2RewriteEngine on3ReWriteRule ^A-(.*)-(.*)$ sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC]4ReWriteRule ^B-(.*)-(.*)$ sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC]5ReWriteRule ^C-(.*)-(.*)$ sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]hocam denedım sadece sayfa2 çalıştı? yanlız tek id geliyor şu sonlardaki
id=$2-$1 [L,NC] değişcek sanırım -
Media bunu yazdı
Options +FollowSymLinks2RewriteEngine on3ReWriteRule ^A-(.*)-(.*)$ sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC]4ReWriteRule ^B-(.*)-(.*)$ sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC]5ReWriteRule ^C-(.*)-(.*)$ sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]hocam denedım sadece sayfa2 çalıştı? yanlız tek id geliyor şu sonlardaki
id=$2-$1 değişcek sanırımhocam
[L,NC] ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçasıOptions +FollowSymLinks RewriteEngine on ReWriteRule ^A-([0-9]*)-([0-9]*)$ sayfa1.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^B-([0-9]*)-([0-9]*)$ sayfa2.php?id=$2-$1 [L,NC] ReWriteRule ^C-([0-9]*)-([0-9]*)$ sayfa3.php?id=$2-$1 [L,NC]
İd dediğin şeyler sayıysa eğer yukarıdaki gibi olması lazım. Eğer o da olmazsa daha yapacak birşeyim yok hocam :)
-
sorun hala devam etmekte adm gibi kaynakda yok bilmediğim bi konu ne ypmm lzm