Htc Chache Sürüm Yükseltme ( Jelly Bean 4.2 )
-
Merahabalar. Birinden aldıgım Htc Chache telefon mevcut elımde.
Kendi sürümü 2.3 lakin birkaç kişinin jelly bean 4.2 yaptıgını ve gayette stabıl çalıştıgını gördüm.
Kişilere ulaşımım mümkün değil. İnternette araştırma yapıyorum yabancı kaynaklarda anlatım mevcut.
Ama hiçbir halt anlayamıyorum google amcadan çeviri yapıyorum ama oda pek fayda etmıyor .
Bir site buldum yanı birçok site buldumda bura daha bi nezih geldı nedense. Anlatım falan var.
Yapan yapıyor youtubede vido falan var. Belirtmek isterim ki blackberry modellerıyle hayatımı yaşadım.
Herşeyi yapabiliyorum onlarla ama bir andorid sistemi için bu denli bir araştırmaya yeni girdim.
Siteyi veriyim bilgi olsun ; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2299442
Bana nasıl yapıcagımı hangi programla hallediceğimi bilen veya kaynagı çok rahat olan bir yer gösterebilirmi.
Bir şekılde upgrade yapmam gerek. Sistemin stabıllığı hakkında tartışmaya gerek yok. Upgrade çekelim bi göriyim olmadı geri vericem zaten. Ama benım bunu bi yapmam lazım. Ice cream sürümüde var belki hakkında daha çok bilgi var ama ben jelly bean 4.2yi daha çok istiyorum. Yardımcı olabilicek birileri varsa skype üzerindende görüşebiliriz. Tek istediğim bir kaynak program ve yemek yapar gibi hazırlanışı.
-
Up olsun acılıyetım var biraz
-
-
Hocam ben HTC EVO 3D kullaniyordum. ICS surmunu KITKAT 4.4.4 e yukelttim. Cyanogenmod 11.
Htc odellerinde bir giciklik vardir. S-ON olayi. Fastboot olarak ac makinayi (ses kisma + power tusu).
Hboot surumune bir bak. eger surumun yuksekse onu downgrade etmen gerekecek ki bu cok riskli bir islem.
sirasiyla yaayim, detayli olarak arastir. htc evo icin yaptiklarimi yaziyorum.
*1. Oncelikle adb bootloader isimli toolu bir indir internetten. (bunu recovery, radio ve unlock flashlamak icin kulanacaksin).
*2. Daha sonra "Locked" konumunda olan cihazini "Unlocked" konumuna getirmen gerekecek. (googleda arat cok dokuman var).
*3. adb bootloaderi kullanarak "phills recovery" isimli receovery image'i telefona flashliyoruz.
*4. Phills recvery telefona yuklendikten sonra bu programi kullanarak mevcut sisteminin yedegini alacaksin. (olumsuz bir durumda geri donebilmek icin).
*5. S-ON durumunu S-OFF durumuna getirecegiz. (Bu islem cok riskli bir islemdir, hata kabul etmez.)
5.1. Wire Trick metodunu kullanarak S-OFF konumuna getirilebilir. (RISKLI).
*6. S-OFF olduktan sonra Hoot versionun yuksek ise onu downgrade etmen gerekecek, aksi halde yukledigin rom bootloop a girecek ve telefonun logoda takilip kalacak.
*7. Downgrade yaptiktan sonra telefonunun radio versionunu bulacaksin googledan ve adb bootloaderi kullanarak radio image'ini telefona flashlayacaksin. (radio islemi rom yukledikten sonra sebekenin calismasi icindir, aksi halde telefonun sinyal alamaz).
*8. istedigin romu mini sd kartina atarak phills recovery uzerinden install zip diyorsun. ve bekliyorsun. bahsettigim sirayla yaparsan sorunsuz olarak yuklersin romu.
Not: Anlatim HTC EVO 3D icin gecerldiir fakat HTC cihazlari bu yontemle bootlanir sadece bazi dosyalar farklidir.