Htc Touch 2..?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacılar htc touch 2 kullanan var mı? telefonda bütün özellikler var ama alan hep sahibinden.coma koymuş garantili felan birsürü var. bu telefonun genel olarak bi sorunu mu var, millet elinden çıkarmaya çalışıyor? fiyatına göre gayet güzel bi alet?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

konuyla alakası pek yok özür. ama htc desire hd 16gb ve htc desire z bunların güncel amerika ve belçika fiyatlarını bilen var mı

ZzZzZzZ...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    upup

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

bu telefonu turkcell getirdi ve haliyle turkcell romlu olarak türkiye ye geldi ve orjinal avrupa romu olmadığı için birçok sorunu var. haliyle turkcell romu olduğu için bug güncellemelerini turkcell sağlayamıyo. turkcell romlu olmasının kötülüklerine gelince, telefon çok ağır çalışıyor, olmadık zamanlarda donup kalıyor (konuşma yaparken bile donduğuna rastladım), turkcell harici bir hat kullanıyorsanız ve 3g aktifse aşırı derecede şarj yiyor (gerçekten aşırı derecede %100 dolu batarya 1-2 saatte bitiyor), müzik dinlerken falan donmalar oluyor müziği kesik kesik duyuyorsunuz. yani bu telefonu alıp turkcell rom ile kullananlar haliyle telefonu parçalamak isteyeceklerdir.

şimdi gelelim asıl mevzuya. bu turkcell romundan kurtulmak mümkün mü evet mümkün fakat bu işi bilen kişi sayısı çok az ve işi az çok bilenler bile riske girmek istemez çünkü rom değişiminde yapılan bir hata telefonu kullanılmaz hale getirir ve tamamen garanti dışı bırakır yani bir tuğladan farkı kalmaz. o yüzden bu telefonu almış insanlar gördüğünüz gibi hemen kurtulmak isticeklerdir. benim gibiler azınlıkta :)

fakat turkcell romunu silip onun yerine orjinal avrupa romunu sorunsuz yükledik diyelim. neler değişecek? ilk olarak yukarda saydığım o bütün sorunlar tamamen ortadan kalkıyor. telefona ek olarak fm radyo özelliği geliyor, telefonun şarjı artık 2 gün gidiyor (3g veya wireless kullanımıyla beraber), telefondaki aptalca donma sorunları yok oluyor, htc nin yada windows mobile ın yayınladıkları bug güncellemelerini sorunsuz bir şekilde yükleyebiliyorsunuz. kısacası telefon tamamen stabil bir hale dönüşüyor avrupa romuna geçildiğinde. fakat bu olayı doğru bir şekilde yapmak gerekiyor ve avrupa romunu kurduktan sonra üstüne birde turkcell in türkçe dil desteğini kuruyorsunuz ve telefon yine türkçe oluyor :)

yukarda yazdıklarım tamamen tecrübeyle sabittir. telefonu 2 yıldır kullanıyorum. 6-7 ay boyunca rom yükleme konusunda bilgim yoktu ve çektiğim eziyeti artık tahmin edebiliyorsunuz :) fakat şuan telefondan gayet memnunum. almayı düşünenler için iyi bir yazı oldu bence. eğer almayı düşünüyorsanız rom değiştirme, güncelleme olayını yapmak zorundasınız. fakat unutmayın rom güncellemesi, rom değişimi vs işlemleri telefonu tamamen garanti dışı bırakıyor. 

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

ben de böyle bişey olduğunu düşünüyodum hocam. çok saol üşenmeyip de yazdğın için :) alcam bundan bi tane. daha önce pda vardı bende çok kez rom değiştim stabil bulana kadar. sonra gitar alcam diye sattım. bu telefon özelliklerine göre fiyatı çok cazip geldi. zaten 6.5 kendi orjinal romuymuş. türkçe dil paketi felan çok önemli değil ingilizce de kullanırım. alcam bunu tipini de beğendim :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam avrupa için kurmana gerek yok ki türkiye için de cıkarılmış rom var. ayrıca türkcell haricinde de satılan bir telefon.

rom kurulumunda sorun olmuyor olsa da tekrar eski hale getirebiliyorsun... bende htc hd2 var üstünde android wm 7 vs. bir çok sistem denedim hiçbir problem yaşamıyor. bootloader da kalmaktan bahsediliyor. onun çözümü de orjinal romu ayıklayıp içindeki dosyayı hafıza kartına atıyorsun ve o şekilde telefonu yeniden başlatıp bootloadera aldığında direk yükleme yapıyor...

telefonu al hocam gayet güzel

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

7-8 aydır kullanıyorum

donma yaşamadım

ağırlaşma da yaşamadım

şarjın 1-2 saatte bittiğine şahit olmadım ama evet 2 gün gitmiyor

turkcell rom var

hardspl yapmışlığım

başka rom yüklemişliğim sonra tekrar hardspl i recover etmişiliğim

tekrar trcell roma dönmüşlüğüm var

bi kere de dokanmatik şeysi bozuldu garantiye gitti geldi,sorunsuz kullanıorum

Toplam Hit: 1221 Toplam Mesaj: 7