Html Font Sorusu
-
diyelimki basit html bir sayfa yaptım yayına koydum ama yazılar mehmet adlı hayali arkadaşın bilgisayarında olmıyan bir font ile hazırlanmış bu durumda mehmet adlı arkadaş siteye girerse yazıları nasıl görür
-
dead_march bunu yazdı
diyelimki basit html bir sayfa yaptım yayına koydum ama yazılar mehmet adlı hayali arkadaşın bilgisayarında olmıyan bir font ile hazırlanmış bu durumda mehmet adlı arkadaş siteye girerse yazıları nasıl görür
font-family: tahoma, arial, times new romans vs diye yazdın diyelim tahoma yoksa arial i çeker ikiside yoksa times new romans ı çeker.
-
sezginari bunu yazdıdead_march bunu yazdı
font-family: tahoma, arial, times new romans vs diye yazdın diyelim tahoma yoksa arial i çeker ikiside yoksa times new romans ı çeker.
Eğer onlar da olmaz, bilgisayarında olsa da olmasa da, ille de benim fontumu çeksin, onu görsün kullanıcı dersen;
CSS'de @import ile fontunu yükleyerek yapabilirsin.
-
kullanıcağın fontu webfonta çevirip kullanıcaksın. uğraşamam dersen google nin hazır font servisini kullan
-
Yazılanlara ek http://www.google.com/fonts bu servisi de kullanabilirsin latin-ext birçok font alternatifi bulunuyor.
-
http://www.granneman.com/webdev/coding/css/fonts-and-formatting/web-browser-font-defaults/
Buradan bakabilirsin, her browser' ın kendine ait, default font' ları vardır. Kullanıcı da font bulunumazsa, browser otomatik olarak, kendi default formatında gösterir.
Ek olarak, birden fazla font belirleyebilirsin: font-family: 'Arial', 'Times New Roman' -> burada Arial fontunu bulamazsa, Times New Roman kullan demek. Eğer onu da bulamazsa, browser' ın default font' unu kullanır.
Bir diğer yol, CSS dosyana font' u yükleyebilirsin, böylelikle font var mı yok mu derdin olmaz.
Son olarak da Google Fonts kullanarak, dışardan çağırabilirsin ama bu Page Speed' e olumsuz yönde etki ediyor. Onun yerine oradaki fontu indirip kendin css den göstermen daha mantıklı