Html Font Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

diyelimki basit html bir sayfa yaptım yayına koydum ama yazılar mehmet adlı hayali arkadaşın bilgisayarında olmıyan bir font ile hazırlanmış bu durumda mehmet adlı arkadaş siteye girerse yazıları nasıl görür

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı

diyelimki basit html bir sayfa yaptım yayına koydum ama yazılar mehmet adlı hayali arkadaşın bilgisayarında olmıyan bir font ile hazırlanmış bu durumda mehmet adlı arkadaş siteye girerse yazıları nasıl görür

font-family: tahoma, arial, times new romans vs diye yazdın diyelim tahoma yoksa arial i çeker ikiside yoksa times new romans ı çeker.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı
    dead_march bunu yazdı

font-family: tahoma, arial, times new romans vs diye yazdın diyelim tahoma yoksa arial i çeker ikiside yoksa times new romans ı çeker.

Eğer onlar da olmaz, bilgisayarında olsa da olmasa da, ille de benim fontumu çeksin, onu görsün kullanıcı dersen;

CSS'de @import ile fontunu yükleyerek yapabilirsin. 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

kullanıcağın fontu webfonta çevirip kullanıcaksın. uğraşamam dersen google nin hazır font servisini kullan

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

Yazılanlara ek http://www.google.com/fonts bu servisi de kullanabilirsin latin-ext birçok font alternatifi bulunuyor.

-
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.granneman.com/webdev/coding/css/fonts-and-formatting/web-browser-font-defaults/

Buradan bakabilirsin, her browser' ın kendine ait, default font' ları vardır. Kullanıcı da font bulunumazsa, browser otomatik olarak, kendi default formatında gösterir.

Ek olarak, birden fazla font belirleyebilirsin: font-family: 'Arial', 'Times New Roman' -> burada Arial fontunu bulamazsa, Times New Roman kullan demek. Eğer onu da bulamazsa, browser' ın default font' unu kullanır.

Bir diğer yol, CSS dosyana font' u yükleyebilirsin, böylelikle font var mı yok mu derdin olmaz.

Son olarak da Google Fonts kullanarak, dışardan çağırabilirsin ama bu Page Speed' e olumsuz yönde etki ediyor. Onun yerine oradaki fontu indirip kendin css den göstermen daha mantıklı

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 867 Toplam Mesaj: 6