Html Sitede Haberler Nasıl Depolanır
-
Bir silider le manşet haber gösteriyoruz diyelim yeni haber gelince şablona o haberi ekleyip 1. sayfaya ekledik diyelim diğer haberler 1 er basamak nasıl kayacak (2 deki haber 3 e 1 deki haberde 2 ye gelecek) ??
Manuel yapılır da normal yolu nedir bunun ?
Yine bu geçmiş haberler için tüm haberler diye buton açtık diyelim yeni haber ekleyince oraya otomatik nasıl eklenir.
-
Manuel yapmak uğraştırır. Xml ile yapılabilir rahatlıkla. Ama haberleri eklediğinizde sonuncuyu silip 1. sıraya haber eklemen lazım gereksiz birşey. Asp veya php yaparsın. Sunucu ne ? Windows ? Linux ? Ona göre bişeyle yapalım. Hatta windows sunucu ise hızlıca yaparım ben. Ama şimdi değil kafam harbi göt oldu diyebilirim :D
-
hiç bi haber sitesi böyle bişey kullanmaz. eğer html uzantılı yayın yapan haber sitelerini gerçekten html olduğunu zannediyosan onlar html değil 404 seo link kullanıyo. bunu biliyorum diyosan.
en kısa yolu en alttaki <tr></tr> tag'ını silip en üste yeni haberi <tr></tr> tag'ıyla eklemek.
-
WALLACEs bunu yazdı
hiç bi haber sitesi böyle bişey kullanmaz. eğer html uzantılı yayın yapan haber sitelerini gerçekten html olduğunu zannediyosan onlar html değil 404 seo link kullanıyo. bunu biliyorum diyosan.
en kısa yolu en alttakitag'ını silip en üste yeni haberi tag'ıyla eklemek.
Kendim yapmaya çalışıyorum.
Html css kursuna gitmiştim şimdi bir şey deniyorum. Aklıma takıldı nasıl olur diye daha php öğrenmedim.
Yeni haber geldiğinde yapılması gerekn davranış nedir.
Bana göre:
1-)En baştaki haberin manşetini en baştaki tag yaparım.
2-)şablondan yeni sayfa yapar haber içeriğini girerim.
3-)tüm haberlerin ilk kısmınada bunun linkini eklerim.
Tabi bu en manuel yoludur herhalde.
zeybekustasi tarafından 21/Nis/13 03:01 tarihinde düzenlenmiştir -
uprtade