HTML Tablo Problemi
-
Öncelikle "abü hala tablo mu kullanıyon div kullan div" diyecek arkadaşlar, lütfen bunu demesin:) table kullanmam gerekiyor.
Problemim şu
<table border="1">
<tr>
<td rowspan="2" valign="top"></td>
<td valign="top"></td>
</tr>
<tr>
<td valign="top"></td>
</tr>
</table>şöyle bi tablom var. bu tabloda solda tek satırlı bir sütun, sağda iki satırlı bi sütun var. eğer bunu bi editörde açarsanız görürsünüz daha kolay anlaşılır
ben soldaki hücreye veri girmeye başladığımda, sağdaki iki satır birbirini ortalıyo
yani veri ekledikçe tablonun boyu sadece alttan uzasın istiyorum ama alttan uzamasıyla birlikte sağ tarafta ortadaki iki satırı ayıran çizgi de tabloyla birlikte aşağı doğru iniyo ve ortalamaya çalışıyo
anlatamadığımın farkındayım ama bu kodları bi editörde açın ve soldaki tek satırlı hücreye 15-20 satır içerik ekleyin.
o zaman sağdaki satırların durumunu göreceksiniz. bense sağdaki satırlardan üstteki sabit kalsın, alttaki büyüsün istiyorum
:|
-
Üstad bunu demek istedin galiba
<table width="419" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" >
<tr>
<td valign="top" width="300" ><table width="593" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" >
<tr>
<td height="219" align="center" width="593"><p align="center">1</p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p></td>
</tr>
</table></td>
<td width="119" valign="top" ><table width="119" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>2</td>
</tr>
<tr>
<td height="19" class="topics">1</td>
</tr>
<tr>
<td></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
</table> -
sanırım senin
istediğin böyle
birşey
değil mi
?
burasının yüksekliği hep aynı burasıda kendi çapında biyer
edit: siteye bi haller oldu.. kaynağı görüntüleyip bakarsın artık :) -
Sağ sütünun üstteki hücresine yükseklik değeri verirsen büyük ihtimal problemin çözülür (: