Http Virüsü Yrdım
-
arkadaşlar aşağıda gördüğünüz bu http virüsünen sıl kurtulabilirim foratladım tekrar aynı 4kere sanırım ya bi web üzernden geliyoya yada ağda ağda var resimdei siteyi explorere yapıştırdım ener der demez kaydetmem için bi dosya acıldı bundan nasıl kurtuluum mahvetti sistemi ve bazen trojamn downloder blundur diyo kasper kyla tarattım yok aynı anlayan arkadaşlar bizahmet
-
hangi siteye giriyorsan onun kaynağına bak
-
aceleyle yazdım yazım hatası için kusura bakmayın
-
-
hangi siteye girersem girim bu uyarıyı veriyo delirtti bu sitenin sahibini yakalasam varya anladınız
-
hoca eğer formatlar fayda etmediyse bak şunu tavsiye ederim.benim başıma böyle pis şeyler geldi hatta daha pisleri,yediğim rootkitler anamı ağlattı :) ama sonunda bende onlarınkini ağlattım:D
önce bi format çak ama dosyalama sistemini değiştir NTFS yapıyorsun muhtemelen,önce FAT32 ile dene,ama çabuk değil-normal.Sonra format bitince,NFTS olarak yeniden format çak.Garanti olarak kurtuluyosun.Pek bilmiyorum ama dosya kütüphanelerine bulaşıyor sanırım,o sebeple gitmiyo,ama dosyalama değişince zike zike kayboluyo.Zamanın varsa ve hakkaten rahatsız ediyosa artık bi dene.İşe yarayacağına %80 garanti veririrm :) -
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------
hoca eğer formatlar fayda etmediyse bak şunu tavsiye ederim.benim başıma böyle pis şeyler geldi hatta daha pisleri,yediğim rootkitler anamı ağlattı :) ama sonunda bende onlarınkini ağlattım:D
önce bi format çak ama dosyalama sistemini değiştir NTFS yapıyorsun muhtemelen,önce FAT32 ile dene,ama çabuk değil-normal.Sonra format bitince,NFTS olarak yeniden format çak.Garanti olarak kurtuluyosun.Pek bilmiyorum ama dosya kütüphanelerine bulaşıyor sanırım,o sebeple gitmiyo,ama dosyalama değişince zike zike kayboluyo.Zamanın varsa ve hakkaten rahatsız ediyosa artık bi dene.İşe yarayacağına %80 garanti veririrm :)
36 pc babalara geldik yanlız ağ kblosunu cıkardığımda bu uyarı gidiyo ama lana bağlandığımda tekrar baslıyo:S -
Qin bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
önce bi format çak ama dosyalama sistemini değiştir NTFS yapıyorsun muhtemelen,önce FAT32 ile dene,ama çabuk değil-normal.Sonra format bitince,NFTS olarak yeniden format çak.Garanti olarak kurtuluyosun.Pek bilmiyorum ama dosya kütüphanelerine bulaşıyor sanırım,o sebeple gitmiyo,ama dosyalama değişince zike zike kayboluyo.Zamanın varsa ve hakkaten rahatsız ediyosa artık bi dene.İşe yarayacağına %80 garanti veririrm :)
36 pc babalara geldik yanlız ağ kblosunu cıkardığımda bu uyarı gidiyo ama lana bağlandığımda tekrar baslıyo:S
-----------------------------modem e bulaşmş olmasın?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Qin bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
36 pc babalara geldik yanlız ağ kblosunu cıkardığımda bu uyarı gidiyo ama lana bağlandığımda tekrar baslıyo:S
-----------------------------modem e bulaşmş olmasın?
valla aklımdan geceni söyledin alper hoca mademe baktım bi port açılmış ama çok anlamsız 1 diye acaba diyorum zoom modemim var olmas akomle bi resetlim -
Modeme virüsmü bulaşır canım sizde :D:D:D, hocam büyük ihtimalle ağdaki diğer makinelere de bulaşmış bu virüs, bildiğim kadarıyla arp spoofing yaparak kendini gateway gibi tanıtıro ve siz hangi siteye girmeye çalışırsanız zararlı kodu o siteye enjekte ediyo.
Şimdi sana tavsiyen ağda arp spoofing yapan makinaları bul önce (http://www.netoptima.in/ARProtect_Setup_0.12.27.exe bu program arp spoofing yapan makinelerin ip adresini gösterir), daha sonra bu makinelerdeki virüsleri nod32, kav vb. avlerle veya format atarak temizle fakat bu işlemi yaparken ağla herhangi bir ilişkileri kalmasın.
Hadi kolay gelsin.