Huawei İdeos X5 Wifi Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar , 

İdeos x5 kullanıyorum.
    Zyxel modem kullanıyorum , evde wifiye bağlanmaya çalıştığım zaman bağlanmıyor ya da yarım saat bağlanmaya çalıştıktan sonra bağlanıyor.Aynı sorun airties modemde görülüyor.
    Arkadaşların eve gidince modeme tak diye bağlanıyor ama evde bahsettiğim gibi sıkıntı yaratıyor.

İdeos x5 için ekran görüntüsü yakalama uygulaması aradım fakat bulamadım.Telefonum rootlu , forumda rootlu uygulamalar kısmında vardı onu kullanıyorum fakat pek kullanışlı değil.Uygulama tavsiye ederseniz sevinirim.

Farkılı konu açmak istemedim.

Bir diğer sorum ise şu ;

Wİndows pili değiştirmeniz yararlı olabilir yazıyo sebebi nedir acaba?

pilinizle ilgili bir sorun oldugundan bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde kapanabilir diye bir uyarı da var.

Bu uyarılar pilin ömrünün bittiğini mi gösteriyor?Yoksa bir çözümü var mı ?

Bilgisayarım modeli 
    http://www.notebook.gen.tr/modeller/2077/Packard-Bell-EasyNote-TM86-TM86-JN-002TK.html

S
    orun bataryanın bitmesi ise bu bataryadan satan var mı ?

Teşekkür ederim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax
    catlax's avatar
    Erkek

dostum ilk olarak modem arayüzüne gir daha sonra kablosuz ağ ayarlarına gir, orada wireless frekans kanalını göreceksin, muhtemelen o kanal "auto" olarak ayarlı.

Sen bu kanalı örneğin 11. kanal olarak ayarlayıp tekrar dene bakalım ne değişecek? Çevren de wireless kullanıcısı çoksa muhtemelen sorun bundan kaynaklı daha dün bir müşterimin sorununu böyle çözmüştüm

Ne zaman kendini yenilmiş hissedersen hatırla; kazanan sperm sensin, doğuştan savaşcısın!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam ideos x5 te kullandığın rom dan kaynaklı sıkıntı olabilir . Çünkü wpa türü şifrelemeye sahip modemlere bağlanmaya çalışınca sapıtabilir.

Aurora update pack 21  çıktı en son , yada karma touchwiz rom vardı bunlar iyidir kurabilirsin ben kullanıyorum wireless bağlantı konusunda sıkıntı 

çıkarmadı . 

Laptop pil uyarısına gelirsek evet doğrudur bataryan yavaş yavaş ölmeye başlamış . Bendede aynı durum var elimde hp g62b11et marka 

laptop var 3 yıl oldu alalı 1 aydan beri sürekli pil uyarısı veriyor ve %85 e kadar doluyor . Lityum pil olduğu için heralde artık hücreler ölmeye

başladı :)

Benimde huawei konusunda bi sıkıntım var şarj yetmiyor gerekli kalibrasyonları yaptım fakat şebeke internetini açınca kendinden geçiyor telefon

deli gibi şarj yiyor . orjinal bataryası 50 lira 1500 mAh ama zamanında 2050 mAh bataryayı yurtdışından 25 liraya getirmiş adamlar var . Eğer 

elinde 2050 mah battery olan varsa alayım bir tane :)

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    catlax bunu yazdı

dostum ilk olarak modem arayüzüne gir daha sonra kablosuz ağ ayarlarına gir, orada wireless frekans kanalını göreceksin, muhtemelen o kanal "auto" olarak ayarlı.

Sen bu kanalı örneğin 11. kanal olarak ayarlayıp tekrar dene bakalım ne değişecek? Çevren de wireless kullanıcısı çoksa muhtemelen sorun bundan kaynaklı daha dün bir müşterimin sorununu böyle çözmüştüm

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Modem arayüz şifresini unuttuğumuz için şu an giremedim.Şifreye ulaştığımda deneyip olumlu ya da olumsuz olduğuna dair bilgi veririm.

Twitter bunu yazdı

Hocam ideos x5 te kullandığın rom dan kaynaklı sıkıntı olabilir . Çünkü wpa türü şifrelemeye sahip modemlere bağlanmaya çalışınca sapıtabilir.

Aurora update pack 21  çıktı en son , yada karma touchwiz rom vardı bunlar iyidir kurabilirsin ben kullanıyorum wireless bağlantı konusunda sıkıntı 

çıkarmadı . 

Laptop pil uyarısına gelirsek evet doğrudur bataryan yavaş yavaş ölmeye başlamış . Bendede aynı durum var elimde hp g62b11et marka 

laptop var 3 yıl oldu alalı 1 aydan beri sürekli pil uyarısı veriyor ve %85 e kadar doluyor . Lityum pil olduğu için heralde artık hücreler ölmeye

başladı :)

Benimde huawei konusunda bi sıkıntım var şarj yetmiyor gerekli kalibrasyonları yaptım fakat şebeke internetini açınca kendinden geçiyor telefon

deli gibi şarj yiyor . orjinal bataryası 50 lira 1500 mAh ama zamanında 2050 mAh bataryayı yurtdışından 25 liraya getirmiş adamlar var . Eğer 

elinde 2050 mah battery olan varsa alayım bir tane :)

Yaklaşık 1.5 ay önce gaza gelip root atayım üstüne birde rom yapıştırayım dedim fakat yemedi :) Rootu attım rom yükleyemedim.Telefon çöktü resmen.burakbet sağolsun yardımcı oldu.

catlax'ın çözümlemesini uygulayacağım yine sonuca varamazsam rom atcam.Aurora bu sıra çok karşıma çıkıyor. 

Aslında tam olarak neyi yükliceğimi ve nasıl yüklendiğini anlatan güzel bir yazı bulsam hemen yüklerim.Çekiniyorum açıkçası.

Laptopun kendi yaşıda doldu zaten.Türlü türlü arızalar çıkarıyor. i9 lar çıktı ben hala i3 te kaldım .

Bende güç tasarrufu her zaman açık.Parlaklık yarıdan az.Arka plan veriyi genelde kapatıyorum.Advanced task killer arka planda çalışıyor.Genelde öğle saatlerinden akşam 11e kadar idare ediyor.

Gönlüm cebimde yedek bataryayla dolaşmak istemiyor değil tabi :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Tamam hocam eğer rom yükleme sıkıntın varsa ben çok sık rom değiştiriyorum artık çözdüm olayı :)

Senin için bi döküman yazayım sende ona göre yüklersin 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

ben de de x5 var, bende şöyle bi sorun var

wifiyi açıyorum, bağlantı modu her zaman bağlı (ekran kapanınca vs kesmiyor yani)

telefonu tuş kilidi yapıp kenara koysam/unutsam, bi süre sonra bakıyorum (10-15dk) telefon restart atmış.

ama internetten radyoyu acıp dinlerken, tuş kilidi yapınca kapanmıyor.

öyle işte...  :|

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

Tamam hocam eğer rom yükleme sıkıntın varsa ben çok sık rom değiştiriyorum artık çözdüm olayı :)

Senin için bi döküman yazayım sende ona göre yüklersin 

Zamanını almak istemem hocam fakat şu auroranın ideos x5te en stabil çalışan sürümünü telefonuma kurmak isterim.Yardımcı olursan sevinirim valla.Dosyaları indireceğim bir link , kurmak içinde lazım olan anlatımlar olsa tadından yenmez yani :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı

wifiyi açıyorum, bağlantı modu her zaman bağlı (ekran kapanınca vs kesmiyor yani)

telefonu tuş kilidi yapıp kenara koysam/unutsam, bi süre sonra bakıyorum (10-15dk) telefon restart atmış.

Aynı şey bende de oluyor. Wifi açık olduğunda telefon kendini yeniliyor,raset atıyor..

Böyle saçma sapan sorunlar var işte x5 te :D

catlax bunu yazdı

Hocam arayüze erişip bahsettiğin ayarı yaptım fakat değişen bişe olmadı.Yine dakikalar sonra ağa bağlanıyor ve bağlantı kopuyor.

Zyxel modemle x5 arasında bi anlaşmazlık var sanırsam , anlamadım gitti.Son çare rom yüklemek gibi görünüyor.Uygulamalar ,oyunlar,hesap bilgileri vs gideceği için pek içime sinmiyor yahu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    tosun bunu yazdı
    SyspioniC bunu yazdı

Aynı şey bende de oluyor. Wifi açık olduğunda telefon kendini yeniliyor,raset atıyor..

Böyle saçma sapan sorunlar var işte x5 te :D

(...)

sende hangi rom var ?

orjinal 2.3.5 de sorun yaşıyorum ben. acaba custom romlarda böyle bi hata olmuyor mudur ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 1764 Toplam Mesaj: 9