Huawei Watch Gt 7 Pro - 6 Pro - Türkiye Sağlık Feature Ları İzinleri
-
Hocalar Selamlar, böyle bir saate geçmek istiyorum. daha önce sadece xiaomi mi band 10 şeklinde akıllı bileklik kullandım. spor takibi sağlık takibi ve daha önemlisi bisiklet ve arazi için bu saati almayı düşünüyorum.
şuanlık sadece çinde lansman yapıldı. Ben yeni özellikler olarak donanımsal olarak 3000 nits, yeni sağlık sensörü, yeni arazi haritalaması, yeni gps takibi için sensör (sunflower), yeni nearlink (Bluetooth dan daha iyi haberleşme ama bir iki telefon modeli kulaklıkta falan var. bisiklet nabız sensötlerinde yakında zamanda nearlink li çıkarsa tadından yenmez)
bunların hepsi yeni sanıyordum ama hepsi zaten gt6 pro da varmış. gt7pro da donanımsal olarak bir gelişme görünmüyor sadece yazılımsal iyileştirmeler yeni sporlar falan var. bence bunların hiçbiri gt6 ya gelmeyecek. yoksa zaten gt7 pro yu almanın hiçbir mantığı yok. en fazla bir iki feature gelir gerisi gelmez diye düşünüyorum. bazıları bunlar yazılımsal gt6pro ya da gelir diyor. ama bence gelmeyecek.
çinliler düzgün bir inceleme yapmıyor. Detaylı incelemeleri global öncesi incelemeye gönderince öprenicez bence. ama kimse gt7pronun donanımsal olarak açıklanan özelliklerden memnun değil.
ben gt6pro da olan Türkiye de açık ve açılmamış kilitli olan(türk sağlık yönetmeliği izin vermediği için yazılımsal olarak kitlenen) özellikleri merak ediyorum. eğer kitlenen özellik yoksa Huawei id yi Türkiye seçicem yoksa honhkong seçip tüm özellikleri açtırıcam. gt6 kullananlar bir yeşillendirsin.
-
hocam 6 pro kullandım fakat şimdi runner 2 ye geçtim.
koşu için kullanıyorum gt6 pro daha ağır geliyor spor yaparken bana. üstelik runner ın kordonu spor için daha iyi. günlük hayatta 6 pro daha şık fakat spor için runner 2 ye bakmanı tavsiye ederim.
nabız datası takip ediyor musun bilmiyorum. ben hala koldan alınan datalara tam güvenemiyorum. nabız bandı kullanmak benim için daha güvenilir geliyor. bisiklette kolu sallamayacağın için hemen hemen çok doğru sonuçlar alırsın.
6 pronun datalarını garmin ile karşılaştırmıştık koşarken hemen hemen aynı sonuçları veriyor.birsürü izin veriyorsun sağlık dataları için fakat bilmiyorum damar sertliği analizi yapıyor (ha öyle verilere ne ihtiyacım var bilmiyorum)
kroo tarafından 12/Ağu/26 23:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Garmin vicoactive kullanıyorum. how to Trail run diye bir duruptada hafta sonu aktivite olsun diye koşuyorum. Sağlık verileri özellikle nabız için doğru veri istiyorsan nabız bandı şart bizim ekipteki kardiyologlar bile nabız bandı olmadan koşmuyor.
-
kroo bunu yazdı
hocam 6 pro kullandım fakat şimdi runner 2 ye geçtim.
koşu için kullanıyorum gt6 pro daha ağır geliyor spor yaparken bana. üstelik runner ın kordonu spor için daha iyi. günlük hayatta 6 pro daha şık fakat spor için runner 2 ye bakmanı tavsiye ederim.
nabız datası takip ediyor musun bilmiyorum. ben hala koldan alınan datalara tam güvenemiyorum. nabız bandı kullanmak benim için daha güvenilir geliyor. bisiklette kolu sallamayacağın için hemen hemen çok doğru sonuçlar alırsın.
6 pronun datalarını garmin ile karşılaştırmıştık koşarken hemen hemen aynı sonuçları veriyor.birsürü izin veriyorsun sağlık dataları için fakat bilmiyorum damar sertliği analizi yapıyor (ha öyle verilere ne ihtiyacım var bilmiyorum)
hocam runner 2 yeni çıktı ve muhtemelen gt 7 modelindeki yazılımsal featureların hepsi vardır muhtemelen. ama hafızası 4 gb, huaweide 64 gb. tabi bu bir kısıt oluyor. ben bisikletle dağlık bölgelere çok gidiyorum ve runner 2 de gpx takibi varmış yani topografik harita yok. hafif olması çok güzel olur tabi dediğin gibi. bisiklette de çok terleyince sensör doğru sonuçlar vermeyebilir. bunları test edicem. runner 2 de yüzen gps sistemi varmış, neden buna gitmişler bilmiyorum. gt6 da olan sunflower algoritması gt 5 ten beri var ayrıca gt7 de de ai-xdr diye bir yazılımsal destekle gps in anlık ölmesi durumunda tahmin yoluyla çizmeye devam edecek. biraz araştırınca runner 2 nin gps kaydını makyajlayarak yaptığını öğrendim, sonuçlar gps olarak çok iyi çıkıyor ama algoritma arkada dönerken saatin hız verilerini göstermesini yavaşlatıyormuş
ayrıca biraz büyük ekran olması da güzel. pili 1 hafta daha fazla gidiyor.
@erdem358 hocam aslında suunto nun race 2 falan saati var direkt olarak openstreetmap verilerini kullanarak tamamen açık kaynak ama herkesin güncellediği aynı zamanda en güncel (google mapsden daha güncel) ve harita içeriği olarak da zengin (suunto bu içerikleri(hayrat su, sit alanı, tarihi bina,...) kullanıyor mu bilmiyorum.) huawei de topografik kısımlarda bu verileri kullanıyor ama nedense telefondan seçilen bir adrese gitmek için telefonda sağa sola dön yazısı çıksın diye şehir içini petal maps e zorluyor.
bir de hocam senin saat ucuz ama çevrimdışı harita yok. olan garmin modelleri de en az 2 kat pahalı. suunto modelleri de aynı şekilde pahalı -
gt7 pro 23000 den lansman fiyatıyla çıktı. tamamen saçmalık. gt6pro bu sene çıksaydı 18000 lansman fiyatıyla çıkardı, yani donanımsal aynı sadece yazılımsal olarak geliştirilen saat 5bin daha pahalı. Bu yüzden gidip 14750 ye gt6 pro aldım. Ki 23000 den çıkardıkları için olacak ki gt6pronun fiyatları hızla arttı. 13500 den almadım bir gün sonra 15 e çıktı.
ülke ne seçmeliyim bilemedim, Almanya seçtim ama sanırım en mantıklısı Hong Kong seçmek. sizce neyi seçmeliyim. Türkiye seçince ne gibi özellikleri kullanamıyorum, bazı güncellemeler geç geliyormuş galiba
bilenler bir yeşillendirsin hocalar