folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hücre Değişimi Ve Batarya Kalibrasyonu

Hücre Değişimi Ve Batarya Kalibrasyonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Müridler asus marka dizüstü pc min batarya hücrelerini az önce değiştirdim. Operasyon başarılı geçti. Şu an makine açık ve şarj ediyor lambası yanıyor. Fakat sistem tepsisindeki doluluk göstergesi %1 i geçmiyor. Yaklaşık 1 saat oldu yerinde sayıyor.

Biosun içinde battery calibration kısmı var. Şimdi ordan kalibrasyon başlattım şarj sürüyor. Kalibrasyon sonrası sorunum çözülür mü? Kalibrasyon tam olarak ne işe yarıyor?

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

2 hafta içinde ya kucağında patlayacaktır yada pili hiç görmeyecektir.

Hücreler için harcadığın paraya yeni bir batarya alabileceğini biliyormuydun ?

Yinede yapmışsın bir kere. Şarj olmuyor gibi gözüksede bilgisayar kapalı ike 6-10 saat arası şarjda tut.Bu süreç içerisinde Aşırı ısınma varmı kontrol et.Patlama gibi bir olay yaşama sonra..

( kalibrasyon eğer piller sağlam ise sorunsuz çalışıyor ise kaç saat gideceğini doğru olarak belirlemesi için bir seferlik yapılan işlemdir )

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    swordfish bunu yazdı:
    -----------------------------

2 hafta içinde ya kucağında patlayacaktır yada pili hiç görmeyecektir.

Hücreler için harcadığın paraya yeni bir batarya alabileceğini biliyormuydun ?

Yinede yapmışsın bir kere. Şarj olmuyor gibi gözüksede bilgisayar kapalı ike 6-10 saat arası şarjda tut.Bu süreç içerisinde Aşırı ısınma varmı kontrol et.Patlama gibi bir olay yaşama sonra..

( kalibrasyon eğer piller sağlam ise sorunsuz çalışıyor ise kaç saat gideceğini doğru olarak belirlemesi için bir seferlik yapılan işlemdir )

Şu an şarj ediyor herhangibir ısınma falan yok. Herşey yolunda gibi. Umarım bi yerimizde patlamaz.

Bu arada nerde satılıyo hocam bu batarya? İzmirde nereyi gezdiysem fiyatlar uçuktu. Ben 60 ytl ye mal ettim. Bu sitede muadili bile 165 ytl.

http://www.parcadepo.com/urundetay.asp?ProductId=132

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

reklam gibi olmasın ama o 165 ytl lik pilin aynısını ben sana 100 ytl ye verirdim :)

Ama birkere masraf yapmışsın artık iş işten geçti..

www.notebookuzman.com  burda diğer laptop aksesuar ve yedek parçalarını bulabilirsin

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    swordfish bunu yazdı:

reklam gibi olmasın ama o 165 ytl lik pilin aynısını ben sana 100 ytl ye verirdim :)

Ama birkere masraf yapmışsın artık iş işten geçti..

www.notebookuzman.com  burda diğer laptop aksesuar ve yedek parçalarını bulabilirsin

Neyse hocam olan oldu birkere sağlık olsun. Destek için saol

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Bataryayı ilk taktığımda %0 dı şarj ilerleme durumu. Sonra makineyi yeniden başlattım falan şimdi %1 den daha fazla ilerlemiyor. Sanırım şarj etmiyor. Batarya kontrol devresi pillerden ayrılınca bozuldu desem böyle bişi olamaz çünkü eski hücreleri yaklaşık 1 hafta devreden ayırdım. Sonra kullanmam gerekti tekrar bağladım onları şarj ediyordu. Yeni piller eskilerinin aynısı ama 1 birim ilerlemiyor şarjda. Ne saçma iştir anlamadım. Sanırım o devre kayıt tutan eeprom bir devre yeni piller takılınca sapıttı.  Şansımın aq.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    bilgisayar kapalı halde iken 8-10 saat şarj etmeyi dene

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    bilgisayar kapalı halde iken 8-10 saat şarj etmeyi dene

Hocam makine kapalıyken sarj etmiyor. İçinde anakartın üzerinde bi zamazingo elektrik kesintisi sırasında yanmıştı. Bekleme ve çalışır konumda şarj ediyor. Şu an şarj etmemesinin o yanan parçayla alakası yok diyebilirim. Çünkü eski pili makine açık ve bekleme konumunda iken şarj edebiliyordum.

Toplam Hit: 3813 Toplam Mesaj: 8