Hukuk Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

artık lise 2 oldum yawaş yawaş ne olacagima karar wermem lazım. aha geldi cattı öss enazından bir hedefim olsun istiyorum

sayısaldım ,tm ye gectim acaba hukukmu hedeflesem diom ama nası bişi oldugu konusunda hiçbi fikrim yok. sadece kulaga hoş gelio. okulun rehberlik servisinde gittim. herfi saen niye tm ye gectınkı napacan hukuk okuyup, doktor olurdun mis gibi falan dedi :D hukuk kac yıl onu bile bilmiom avukat,hakim savcı falan sınavlamı ayrılıo, nblm işte buna benzer şeyler?

çocuktum,büyüdüm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    hukuk 4 yıllıktır hacım, okulu bitirir bitirmez avukat olabiliyorsun bildiğim kadarıyla  (en son avukatlık sınavını kaldırmışlardı) sonra istersen hakim, savcı olabilimek için sınava falan giriyorsu, noter olabiliyorsun onuda söyleyeyim :)

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Hukuk 3. sınıftayım,kafandaki sorulara cevap vermeye çalışıyım..Öncelikle hukuk fakültesinde okuma gibi bir aşkın varsa oku,yoksa okuma,sıkar,zevk almassın,senelerine yazık olur..Vize Final dönemi bambaşka bir insan olacaksın,yeri gelicek ev arkadaşını tanımıcaksın,zıvanadan çıkacaksın..

Ohh kazandım diye düşünmeyeceksin,bol bol çalışacaksın,galın galın kitapları görünce moralin bozulacak yılmayacaksın,korkmayacaksın..

Hukuk ezber değildir,önemli olan hukuk mantığını kavrayabilmek,kanunları ezberlemekle hiçbir yere varılmıyor,olay işin mantığını kapabilmek,insan ilişkilerin güzel olmalı,özellikle avukat olacaksan...

Ne yazıkki kaldırdılar avukatlık sınavını,keşke kaldırmasalardı,stajını yaptıktan sonra 1 sene,alırsın ruhsatını,hakimlik ve savcılık sınavlarına girersin,alan ve genel kültür sorularına cevap verirsin,geçersin mülakata,mülakatı geçersen,stajyer hakim ya da savcı olursun,şu an ki maaşı 1750 satjyerlerin..

Sadece bunlar değil,kaymakamlık sınavlarına girebilirsin,MİT'e girebilirsin,Mit en çok elemanı Hukuk ve de Siyasal dan almakta,bakanlıkta görev alabilirsin,yani aç kalmazsın..

Başka sorun varsa cevaplayabilirim,umarın hakkında hayırlısı olur

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mauselaus
    mauselaus's avatar
    Erkek

ingilizce bilmiyorsan ingilizce ağırlıklı hazırlık okuyorsun bildiğim kadarıyla sonra 4 yıl okul bitirince avukat, hakim, savcı, noter olabiliyorsun ayrıca kaymakam da olabilirsin hakim veya savcılık sınavını kazanırsan ankarada 9 ay kurs var sonra 2 yıl stajyersin sonra asaleten görev ama 2006 yılında alınan savcı sayısı 40 küsür mezun sayısına göre baya düşük alımlar hayallerini kırmış gibi olmıyım sen iyi araştır bide amacını iyi bilmelisin yani itle puştla uğraşamayacaksan polis, hakim, savcı olmamalısın :D

“Aşırı harcamalara ilişkin rakamlar, dünyadaki yoksul kesimin ihtiyaçlarını karşılamanın çok masraflı olacağı iddiasını çürütmektedir. Yoksulların yeterli gıda, temiz su ve temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gereken para, insanların bir yıl içinde makyaj malzemelerine, dondurmaya ve evde beslenen hayvanların mamasına harcadığından daha azdır.” (World Watch Institute’ün ‘Dünyanın Durumu’ adıyla yayınlanan raporu, TEMA VAKFI yayınları, İstanbul 2004, 5-6)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Abi karizma meslek, sayısal okuyacağına, sadece okursun, hatta it gibi okursun...

Hem oku tahribata bol bol hukukcu lazım oluo :) Senide danışman atarız :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    ladybey adandaymışsın.gel sana rehberlik yapim.PDR okuyorum ben.Bir ayar veririz sana.Ayrıca o rehberliçinin de a.q. okulda öyle mi öğretmişler ona.sokaktan geçen adama danışsan daha iyi cevap verir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

kuytul bunu yazdı:
    ----------------------------- ladybey adandaymışsın.gel sana rehberlik yapim.PDR okuyorum ben.Bir ayar veririz sana.Ayrıca o rehberliçinin de a.q. okulda öyle mi öğretmişler ona.sokaktan geçen adama danışsan daha iyi cevap verir. -----------------------------

OOo ayar verirz ha :) Süper hoca :D

Aynı dilden konuştuğum adamlarda var demekki forumlarda :D

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ooo rene hocamla aynı uslübü paylaşmak şeref verir. :D

bir de "bye" yerine "de haydi" kullanırım,o var mı sende :D

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

karatahta saolasın

kuytul abim rehberlikciyle oyle ayakustu 5 dakka falan konustk ozaman dedide sewmedim herifi dalgaya aldı gibi yanımda gel konusak dedi , ama gitmedim .

walla yardımcı olursan cok iyi olur. bir ayar verirsin bana:D  olmadı bi buluşma falan yaparık ben gecenkine gidemedim adanadaki muridlerle buluşuruk banada ayar verirsin.  

tahribata danışmanda oldum tamamdır huku okuyacam ben:D

çocuktum,büyüdüm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı:
    -----------------------------

ooo rene hocamla aynı uslübü paylaşmak şeref verir. :D

bir de "bye" yerine "de haydi" kullanırım,o var mı sende :D

-----------------------------
    hadi gömdüm derim ben :)

Toplam Hit: 2491 Toplam Mesaj: 10