Hukuk Okuyanlar Bi Bakabilirmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    Şimdi bi tanıdığın 7 ay önce falan babası ölmüş. Nüfüs müdürlüğüne bildirmemişler. Bunlara ceza gelmiş. Bana dilekçe yaz diye tutturdu. Eyi güzelde dilekçeyi hangi mahkemeye yazıcam. Hangi makeme yada nresi bakıyor bu işlere biraz bilgi verirmisiniz Adam kafama tecavüz ediyo
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diener
    diener's avatar
    Erkek
    dostum benim hukuk 2. sınıfta  okuyan arkadaşlarım var tam bilmiyolarmış ama sanırım aile mahkemesine yazcakmışınız dilekçeyi en azından arkadaşım öyle biliyormuş

OYUN BİTİNCE ŞAH DA PİYON DA AYNI KUTUYA KOYULUR... ÜŞENİYORUM ÖYLEYSE YARIN...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Konuyu geç fark ettim,ama belki başkasının işine yarar.

Ölüm olayının bildirilmesi, ölüm olayının haber alındığı tarihten itibaren yetkili makam ve görevliler tarafından örneğine uygun olarak düzenlenen ölüm tutanaklarının en geç on gün içinde, ilgili ilçe nüfus müdürlüğüne verilmesi veya gönderilmesi suretiyle yapılır. 

Ölüm tutanaklarına varsa nüfus cüzdanı da eklenir. Nüfus cüzdanı yoksa bu husus tutanağın ilgili alanında belirtilir.

Şimdi 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu Madde 36 Uyarınca;

Nüfus davaları
    MADDE 36- (1) Mahkeme kararı ile yapılan kayıt düzeltmelerinde aşağıdaki usûllere uyulur:
    a) Nüfus kayıtlarına ilişkin düzeltme davaları, düzeltmeyi isteyen şahıslar ile ilgili resmî dairenin göstereceği lüzum üzerine Cumhuriyet savcıları tarafından yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki görevli asliye hukuk mahkemesinde açılır. Kayıt düzeltme davaları Cumhuriyet savcısı ve nüfus müdürü veya görevlendireceği nüfus memuru huzuru ile görülür ve karara bağlanır.

Asliye Hukuk Mahkemesi görevli gözüküyor.

Pek karşılaşılan bir olay olmadığı için,kaynak bulamadım.Mesela Doğum olayında da yurt içinde en geç 30 gün içinde bildirim gereklidir diyor ama yapılmadığı takdirde de cezai yaptırım yok..

Senin bahsettiğin idari bir ceza olmalı..Gönderilen "ceza" diye bahsettiğin belgede de ne yapılması hakkında bir bilgi olmalı.

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    Eğer hastanede vefat etmişse hastanenin yetkili biriminin ölüm tutanağını hazırlayıp nüfus müdürlüğüne bildirmesi zorunludur.

Naber la?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    bu cezayı ödesinler dilekçeye gerek yok. zaten bildirmişler ölüm kaydını ceza geldiğine göre! idare mah. den bişeyler çıkartman için bu adamın o tarihte ölmediğini ispatlaman lazım. o yüzden ödeyin kurtulun. hatta ödemeden bi avukata gidip danışma ücreti ödeyerek daha detaylı bilgi alsınlar. bir dosttan tavsiye!..

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
Toplam Hit: 2086 Toplam Mesaj: 5