Hukukçu Arkadaşlara Bir Soru.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkdaşlar bankada çalışıyorum.

Bizden avukatlar şirketlerden aldığı vekaletnama ile işlem yapıyorlar. Biz böyle zamanlarda hem noterden vekaletin teğitini hemde ticaret sicilden şirket yetkilisini kontrol ediyoruz.

Şimdi bir örnek anlatacağım,

mokororola adında bir şirket olsun, Şirketin yetkisili Osman bey  avukat ahmet beye vekalet ile yetki vermiş.

vekaletin azli yok geçerli, fakat ticaret sicilde ahmet bey artık yetkili değil, geçen yıl hamdi bey yetkili oalrak seçilmiş ve tayin edilmiş.

Bu durumda artık şirketin yetkilisi ahmet bey değil başka birisi olduğu için biz işlem yapamayacağımızı söylüyoruz.

Avukat arkadaş da diyorki;

avukatlarda böyle birşey varmış. yeni gelen hamdi bey o vekaleti azil etmediği sürece vekaletim devam eder diyor.

Diğer türlü her yetkili değiştiği zaman ben yeni vekalet çıkarmam gerekir gibi birde açıklaması var.

Hukuk birimimize sorduk pek tatmin edici bir cevap alamadık.

Burada işi tam bilen bir avukat arkadaşımız olursa mümkünse bu konu ticaret hukukunun konusudur, bankacılık hukukunun konusudur filan gibi de yönlendirirse çok makbule geçer

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

avukat arkadaşın vekaletanemesi azil edilmediği sürece geçerli hocam. şirketin eski yetkilisinin yaptığı işlemler yetkililik görevi sona erdi diye kendiliğinden geçersiz olmaz. o dönemde kendisine verilen hak ve yetkiyi kullanmış ve avukatı süresiz olarak vekil tayin etmiş ise şirket yöneticisi de değişse kayyumda atansa azil edilene kadar vekilin görevi devam edecektir.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Toplam Hit: 927 Toplam Mesaj: 2
hukuk