folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hurma'dan Tesbih Yapımı HK.

Hurma'dan Tesbih Yapımı HK.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Selam dostlar,

Ulan yine bu yine cins bir iş diyenleri duyar gibiyim şu an sırıtıyorum :)

Şimdi elimde hurma çekirdekleri var, en 2-3 mm arası, uzunluk 10 mm den fazladır.

Bunları tam başından delip sonundan çıkacak şekilde çok ince dilmem lazım.

Bunu yapacak (delecek) kadar ince bir alet lazım bana.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

elektronik devre yaparken küçük matkap kullanıyorduk hocam hatta motor, ona uygun da matkap ucu alıyorduk. 0.2 mm ya da 0.5 mm lik satılıyor. hem elektronikçilerde hem nalburlarda bulabilirsin.. yani 0.2 mm küçük gelebilir.. olmadı ikisini de alırsın pahalı şeyler değil.. şunlardan bahsediyorum..

http://320volt.com/wp-content/uploads/2008/01/utu-ile-kolay-baski-devre-pcb-cikartma-22.jpg

tabii bir de şu var, çekirdek sert olacağı için kırılma ihtimali var, gözüne dikkat et.. 

unbalanced tarafından 29/May/14 22:29 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

Hava sıcak... ufuklar sarııı... ve zaman yuvarlanamayan koca bir kaya gibi!..

İki ayak şu yöne ve iki ayaksa bu yöne doğru toprakta izler bırakırken, karşılaşırlar...

Tesbihi cebinde, dudakları kıpırdayan derviş; başını kaldırıp, güneş tarafından gelen karaltıya bakar, kısılmış gözleriyle...

Yazması başında savrulan, alnında ter damlacıkları parlayan bir genç kızdır gelen, al al olmuş yanaklarıyla... Ucundan tuttuğu eteğinin içi doludur ve tepe bayır aşarak hızlı hızlı yol almaya çalışmaktadır...

Derviş, meraklanır onu görünce...

-Nereye gidiyorsun böyle, diye sorar kıza... Ve ne taşıyorsun kucağında?

Durur kızcağız. Şöyle bir soluk alır... Taa uzaklara bakar sonra. Bir noktaya takılır gözü. Elini uzatarak;

-İşte orada, der... Oradaki tarlada sevdiğim çalışıyor. Ona elma götürüyorum...

*

Derviş bir uzağa bakar, bir iyice doldurulmuş eteğe...

-Kaç tane bu elmalar, diye sorar...

Bir yandan dudağını büküp omzunu kaldırır genç kız; “nerden bileyim” anlamında... Diğer yandan da heyecan kanatları tekrar açılır sırtında. Yürümeye başlarken büyük büyük gülümser...

Fakat bu defa o merak etmiştir; hayret ve şaşkınlık arası, sorar dervişe:

-İnsan, der...

İnsan hiç, sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı?..

*

Derviş kalır orada, öylece...

Topuklarından kumlar savrularak ufka doğru gittikçe ufalan genç kızın ardından bakakalır...

Yere çöker sonra...

Bir büyük taş alıp vurur üstüne;

..tesbihini kırar.. 

Unbalanced'ın dediği gibi elektronik malzeme satan bi dükkana gidip drill istiyorum dersen yardım ederler, aleyküm selam

r10aldinho tarafından 29/May/14 22:15 tarihinde düzenlenmiştir

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Tezgahsız elle delmek zor olacaktır, bol uç almanı ve gözlerine değer veriyorsan işlemi yaparken koruyucu gözlük takmanı tavsiye ederim :) İstanbul'da oturuyorsan sirkeci hırdavatçılar çarşısında her çeşit kalınlıkta uç bulabilirsin uygun fiyatlı.

Edit: Gravür cihazı ya da el matkabına da ihtiyacın olacaktır.

Edit: Şimdi aklıma geldi olur mu olmaz mı bilmiyorum ama çuvaldız tarzı sivri bir aleti ısıtarakta delebileceğini düşünüyorum ama emin de değilim :)

Inferius tarafından 29/May/14 23:14 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bir mengene bul sabitle ve el matkabı ile 1 mm lik del. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Medine pazarına git 1 tl ye var ;)) ama tasavvur ettiğin gibi değil. Bereket olarak cüzdanına koyanlar var. Falan filan 

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 1170 Toplam Mesaj: 6