Hyper-V Wirelles Adaptor Paylaşım Sorunu
-
Hocalar win 8.1 e kurulu hyper-v ve 5 adet içinde kurulu win server 2012 kurulu her neyse
ethernet adaptor ile oluşturduğum sanal switch lerde sıkıntı yok çok Güzel İnternet'e çıkış yapıyorum
fizikselde ethernet kullanırken hyper-v sanal switchlere wifi ı bağladığım da da sıkıntı yok
ama hem fizikselde hem hyper-v de wifi ı kullanamıyorum
microsoft loopback test adaptor oluşturup wifi ı onunla bridge lersek oluyormuş güya ama onu yaparken
yani bridgelerken hata veriyor olmuyor
başka alternatif çözümleriniz var mı ?
-
WiFi'yi Hem Fiziksele hem HHyper'V'ye takamiyorsun.
Loopback olu7ştururken ne hatası veriyor?
Bunun çözümü loopback adapterden geçiyor çünkü
-
Bridge Oluşturuyor sonra küT kalkıyor unexected mi buna benzer hata veriyor makina yanımda değil hatayı tam göremiyorum
-
tama hocal yanlış şekilde bridgeliyormuşum birde benim makinalar domainedahil olduğundan DHCP server ip ataması yaptığından domain controller de internet olmadığından ve domain controlerin üzerinde kurulu olan dns lerde çözüm yapamıyor ondan olmuyormuş diagnotic yapınca düzeldi sorunu söyledi
çözümü belirteyim
Device managerden yeni bir adaptör ekle deyip microsoft altından loopback test adaptörü ekliyorsunuz sonra şu şekil bir hataya düşmeyin hyper-v switch lerine loopbacki ekledikten sonra wifi adaptörle loopback i bridgelemeye kalkmayın olmaz hyper-v nin oluşturduğu adaptörü bridgeliyorsunuz ikisinide işaretleyerek sorun çözülüyor