Hyundai Getz Motor Duraksama
-
Arkadaslar oncelikle bilincli olarak konunun adini bu sekilde yazdim. Google de bu sekilde arama yapmistim ilk, insaallah benim olmasa baska bir muslumanin isine yarayacaktir, bilincli yorumlarinizla.
Neyse gecelim soruna, Arac lpgde ve benzinde ilk gaza dokunuldugunda duraksama yapiyor. konu ile alakali hyundai servisine gittim, lpg takildigindan dolayi yapar denildi. (lpg 12-2011'de takildi)
Fakat ben bu sorunun lpgden olmadigindan eminim cunku benzinde de yapiyor. sorun birden bire oldu, birgun calistirdigimda gostergede check lambasinin sonmedigini farkettim ve motoru dinledim. sesde degisiklik varmis gibi geliyor bana, gaza biraz fazla dokundugumda sanki abart egsozt varmis gibi degisik bir ses cikiyor, neyse o suan ikinci planda. asil sorun motorun ilk anda duraksamasi. videosunu cektim ilgili arkadaslar videoyu izleyebilirler, 6 ayri usta gordu arabayi kesin net bir ariza bulunamadi. bilgisayara baglattim 'kam mili sensor arizasi' yaziyordu. sensoru komple yeniledi, fakat sorun cozulmedi. baska bir usta ile bugun gaz kelebeginin o bolmesini sokup kurum vs. temizligi yaptik ama malesef sorun devam ediyor. buji kablolarini degistik bujileri elden gecirdik ama nafile. Ayrica yolda bazen gibi degisik hareketler yapiyor, sanki gaz yetersiz gibi, benzinde de ayni. neyse videoyu bir izleyin.
http://youtu.be/0EVnv1Rljlg -
arabayı elinden cıkar bnce araba sıfır dgil galiba.