İ7 İşlemci Hakkında Bilgi
-
Arkadaslar i7 quadcore 1,6 Ghz turbo ile 2,8 e kadar yukselen bi işlemcili cihazım var . Bunun 2,8 e tırmanma ozelliğinin programı win7 de var ama xp de yok
1. Xpde bu calısmazmı Çalışırsa programını nerde bulabilirim ?2, bunun hızını ben herhangi bi sekilde 2,8 e sabitleyebilirmiyim ?
3, Xp yi kurdugumda pil e ait driver yuklenmedi diyor bunu nasıl halledebilirim ..
Tesekkurler ..
@bilgi paylaşılan konuları gizlemeyin, her konuyu da gizlemeyin, kıl, tüy, tarrak, kürek
-
bilgisayarının marka ve modelini yazarsan xp driver konusunda yardımcı olabiliriz .
-
NAsıl gizli actım bilemiyorum ..
CPQ.1720-3K35B CASPER .
marka model budur ..
-
speed step u biostan kapatman gerek sabit hız için
-
-
i7 li başka bi markda biostan overlock yapa biliyosun casperin varmı bi bak o şekilde sabitlersin ancak
-
Vallahi hocam bende ilk kez pil için bunu duyuyorum ama bunu diyen ben degil windowsun kendisi yukleyemedim diyor yani batary için gerekli dosya zart zurt bulamadım diyo kalıyor .. anlamaydım ... sagol driver vermissin onlar zaten kendi cd sinde var yinede tesekkurler ..
-
acpi(veya atk) driver soruyordur büyük ihtimalle.. makinanın chipset serisine göre bakarsan bulabilirsin..
-
turbo boost ile speed step i karıştırmayın.
win 7 de onun menüsünün var olup xp de olmaması 2,8 e çıkmayacağı anlamına gelmez.
speed step nasıl işlem gücü yokken çarpanları düşürüyor ise ve işlem gücü gerektiğinde asıl saat hızına çıkıyor ise,
turbo boost da yüksek frekansa ihtiyaç duyulan uygulmalarda işlemcini 2.8 e alacaktır.
denemek için cpuz u indir aç.
o açıkken bi stress testine başla... yada winrar ını aç alt+b kısayoluyla winrarın benchmarkını aç.
cpuz ekranında 2.8 e çıktığını görürsün