İç Cephe Isı Yalıtımı Hk.
-
Hocalar merhaba,
Evin batıya bakan cephesinde odalarda rutubet ve küf olmaya başladı. Geceleri uyurken rutubet beni mahvediyor. Bina eski dışarda yalıtım yok son katta oturuyorum. Binadakiler dış cephe yalıtıma olumlu bakmıyor.
Odanın camlarını bu hafta değiştireceğiz. Hazır el atmışken yalıtımı da halledeyim diyorum. Aklıma strafor geliyor ama nasıl yapılır nasıl edilir bilmiyorum. Önerebileceğiniz en hesaplı yoldan yalıtımı nasıl yaparım? Şimdiden teşekkürler
-
iç cephe yalıtım boyaları var onlara bak. İç cephe duvar ve tavan thermal yalıtım boyaları , ayrıyetten şu var rutubet için astar niteliğinde http://www.isonem.com/ozel-boyalar/isonem-ms-82
-
kesinlikle boya ile olacak bir iş değil 1 yada 2cm lik köpüklerle araya bir tabaka oluşturman gerekiyor pencereler takılmadan yalıtımı yapıp Pencere pervazları kenarları plastik çerçevesi yalıtımı içe alacak şekilde konumlanması gerekiyor.
sadece silikonla pencere kenarı kapatanlar var o şekilde olmuyor pervaz taktır pvc pencerelere ısı cam çift cam kullan
kopukleride yapıştırıcı ise uygulayıp file çekip alcı çekip boyayıda istediğin kalitede uygulayabilirsin bu işlemlerden sonra üstteki arkadaşın yazdıgı boyaları kullanabilirsin
ben zamin katta oturuyorum duvarlar yerden bile nem çekiyor bu işlemden sonra rahatız 1 yıldır -
blackstone_tr bunu yazdı
kesinlikle boya ile olacak bir iş değil 1 yada 2cm lik köpüklerle araya bir tabaka oluşturman gerekiyor pencereler takılmadan yalıtımı yapıp Pencere pervazları kenarları plastik çerçevesi yalıtımı içe alacak şekilde konumlanması gerekiyor.
sadece silikonla pencere kenarı kapatanlar var o şekilde olmuyor pervaz taktır pvc pencerelere ısı cam çift cam kullan
kopukleride yapıştırıcı ise uygulayıp file çekip alcı çekip boyayıda istediğin kalitede uygulayabilirsin bu işlemlerden sonra üstteki arkadaşın yazdıgı boyaları kullanabilirsin
ben zamin katta oturuyorum duvarlar yerden bile nem çekiyor bu işlemden sonra rahatız 1 yıldırHocam köpükten kastettigin şey su beyaz beyaz buzdolaplarinin yanında cikanlardan mi yoksa strafor tarzi mi?
Geceleri öyle bi rutubet kokusu kaplıyor ki zaten reflu var duramiyorum. Odanin sadece disariya bakan tarafini yapsak sorun çözülür mü diger taraflarada gerek var mi? Köpükleri sivayla mi tutturucaz ayrica filenin üzerine nasıl bi siva atilmali? Teşekkür ederim :)
not: mobilden yazdim yazim hatalari olabilir
-
blackstone_tr bunu yazdı
ben zamin katta oturuyorum duvarlar yerden bile nem çekiyor bu işlemden sonra rahatız 1 yıldırBahsettiğin uygulamayı iç cephede yapamazsın hocam. Dış cephe işidir o dediğin. Sen o straforu getirip salonun duvarına uygularsan ilk olarak içeride oluşacak koku ile baş edemezsin. İkinci olarak da sertçe dokunduğun yerlerde tamir edemeyeceğin darbeler oluşur ve çok kullanışsız bir durum bu; koltukları bile duvardan uzak tutman gerekir.
Ev içerisine sonradan, beton veya tuğla yapılmış bir yapı için izolasyon seçeneği boyadan ileri gitmez hocam. Bu da çok eğreti bir çözüm elbette ama küfü ortadan kaldırır en azından.
Eğer param var ve yaptırmak sorun değil diyorsan, açık cephedeki duvara bir konstrüksiyon yaptırırsın, duvara sıfır olan 3'lük profillerin aralarını da 3 lük strafor veya taş yünü ile kaplarsın, üzerine ise 2 kat alçıpan kapattırıp boyaya geçersin. Çok daha nefis bir sonuç alırsın, sağlam olur ama maliyet yükselir.
Farklı alternatifler için editleme yapacağım.
NaZi_ tarafından 11/Oca/16 10:14 tarihinde düzenlenmiştir -
strafor diyorum desi si yuksek olanlardan http://www.strafor.org/images/xps3.jpg kullanılır ben evimde kullanıyorum topraktan bile su çeken kapıların altı çürüyen evden bahsediyorum polisanın yapıştırma harcıyla yapıştırdık 4 duvarada yaptık
dediğin gibi duvara yumruk atsan içeri çöküyor ancak dikkat ediyoruz koltuk moltuk değdirmiyoruz yatak odasında koca bir dolap oluyor bir de yatak kimsenin duvar la işi olmuyor
o kokuyu çekmektense bu yontem gerekli
strafor üstüne file ve 2 kat alçı çekildimi boyaya hazır hale gelir ustad
usta bile yonlendiririm sana istanbuldaysan ev nerde bu arada cache hocam -
Duvara rutubeti onleyen astar atip alcipanla kapattirirsan duvardan gelen soguk havayi kesersin ve isi yalitimi yapmis olursun eger alciyi ceken ustan iyi ise once perlitli alci cektir daha sonra saten alciyla kaplatip guzelde termal boya attirirsan sorunu. %90 cozulur
-
cache bunu yazdıblackstone_tr bunu yazdı
ben zamin katta oturuyorum duvarlar yerden bile nem çekiyor bu işlemden sonra rahatız 1 yıldırHocam köpükten kastettigin şey su beyaz beyaz buzdolaplarinin yanında cikanlardan mi yoksa strafor tarzi mi?
Geceleri öyle bi rutubet kokusu kaplıyor ki zaten reflu var duramiyorum. Odanin sadece disariya bakan tarafini yapsak sorun çözülür mü diger taraflarada gerek var mi? Köpükleri sivayla mi tutturucaz ayrica filenin üzerine nasıl bi siva atilmali? Teşekkür ederim :)
not: mobilden yazdim yazim hatalari olabilir
Reflünün amk paşam
-
blackstone_tr bunu yazdı
strafor diyorum desi si yuksek olanlardan http://www.strafor.org/images/xps3.jpg kullanılır ben evimde kullanıyorum topraktan bile su çeken kapıların altı çürüyen evden bahsediyorum polisanın yapıştırma harcıyla yapıştırdık 4 duvarada yaptık
dediğin gibi duvara yumruk atsan içeri çöküyor ancak dikkat ediyoruz koltuk moltuk değdirmiyoruz yatak odasında koca bir dolap oluyor bir de yatak kimsenin duvar la işi olmuyor
o kokuyu çekmektense bu yontem gerekli
strafor üstüne file ve 2 kat alçı çekildimi boyaya hazır hale gelir ustad
usta bile yonlendiririm sana istanbuldaysan ev nerde bu arada cache hocamIspartadayim hocam malzemeleri yarin alip ufaktan baslayayim zaten tek duvar oldugu icin 1 gunde hallederim cok tesekkurler :)
-
2 cm straforu hizli kuruyan alçı ile duvarlara yapistirdik. Yarin file ile 2 kat alçı daha yapicaz. Üzerine nasıl bi boya atmak gerekir?