İç Mimarilik...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Agalar bana bu öğrenim senesi başında %0.1 lik oran sonucunda sınıf tekrarı kararı verildi. Ben de bi çözüm yolu buldum. Benim kredim 71 idi. fakat 72 olursa geçebiliyodum. Açık öğretim lisesinin 17 yaşını dolduranlar için verdiği fırsat neticesinde 30 kredi daha alabilince bu sene öss ye girme şansım doğdu.

Şimdi benim sorum şu;

Ben bu durum sonucunda iç mimarilik düşündüm. Beni tanıyan herkes bilir. Persvektif vs. çizimlerim iyidir. Fakat, iç mimariliğe alınmadan önce yapılan yetenek sınavlarında sadece persvektif çizdirmiyolarmış.

Bu sınava girmeden önce herhangi bir kursa gitmeli miyim? Veya ön hazırlık kursuna felan başlamalımıyım? (zannediyorum ki başlamam gerekiyo.)

Hangi kursa gidebilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Hocam bende işletmeyi  fakülte terk bırakıp  Mimari restorasyon bölümüne yerleştm.

Bi kac mimarlık okuyan arklara göre konularımız pek farklı değil hatta daha sıkısık :S

Yetenek sınavlarında ne sorarlar bilmiyorm tam olarak ama perspektf yanında kesit sorabilrler. bir cism koyup sagdan soldan onden arkadan filan gorunusunu cizdirebilrler. Ayrıca natürmort ta çizdirebilrler.

Misal bi masa dusun 1/10 ölçekli sag sol ust alt ve kesit olarak çizdireblrler.

bu arada ben 7. haftadan bıktım gercekten başka bişi yapmaya vakit kalmıyor daha şimdi çizim masasından kalktım bi kafa dagıtıyım diye. sürekli çizim cizim cizim cizim :S

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

ney :S iç mimarlık la mimarlığın farkı az mı?

yapmayın arkadaşlar

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Mimar olarak sunlari soyleyebilirim. İcmimarlik ve mimarligin farki cok. Ne yazikki ulke sartlarinda ozellikle ic mimarlik gecerli bir meslek degil.Sizin yaptiginiz isi dekorasyon firmalari yapiyor ve bunu yaparken bir kaç temel prensibi bilmeleri kendilerince yeterli oluyor. Cizim derken "mimari" olarak bir tekniker kadar gecerliliği yok hic bir sekilde mimarlar gibi mimari uygulama projelerinde imza yetkileride yok. Biz sistemi bütün olarak tasarlariz site , okul, apartman vs olarak ic mimar gelir sistemde bi kac hacim secer ve calisiriz :) Buyuk sehirler dısında meslegini yapman cok zor.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hocam zaten ben İstanbuldayım. fakat benim sorum şu : hangi kursa gitmeliyim?
    geçenlerde yetenek sınavında şunu sormuşlar;

"Bir kasap dükkanının içinin rengi kırmızı olabilir mi?"

cevap şuymuş:

"Hayır olamaz. Çünkü farklı kırmızı renk, eti çürük gösterir."

yani anlatmaya çalıştığım şu: Sadece çizimine bakmıyorlarmış... Benim bunun gibi sorulara cevap verebilmem için hangi kursa gitmem gerek?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

Yetenek sınavı için bazı üniversiteler kendisi kurs açıyor.Bu kursada genelde sınavda juri olcak hocalar girdiğinden, en mantıklısı istediğin üniversite kurs açarsa ona gitmek.Sınavda genellikle desen ve imgesel çalışması istiyolar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

http://eskizdefteri.net/ic-mimarlik-cevre-tasarimi-f59.html burda detaylı bilgiler var.

Toplam Hit: 1415 Toplam Mesaj: 7