folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ICANN'ın Siteyi Askıya Alması...

ICANN'ın Siteyi Askıya Alması...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar offshore bir firmadan şüpheli bir domain satın aldım ilk başta içeriğin ne ile ilgili olacağını sordular daha sonra bu uyarıyla birlikte uyardılar. Çeviriden anladığım kadarı ile ICANN istediği zaman siteyi askıya alabilecekmiş. İngilizcesi sağlam olan veya bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Boşa emek vermeyelim siteye...

Basically if domain name was complaint by ICANN then the domain name will be suspended. None of the registrar in this world could avoid from this as ICANN are the organization who took control of all the .com domain names. Therefore in short, as long as the complaints doesn't come from ICANN your domain name will not be suspended. For this reason, we have informed customer to provide the reason of content of website if the domain contain any word as "suspicious".

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Domain daha önce çalıntı cc ile filan alındıysa bu veya buna benzer uyarı geliyor benimde başıma geldi ama uyarı bana değil transfer ettiğim bir firmaya gelmişti Türk firmaya taşımıştım firma okey demişti mesela 

ya da herhangi bir şekilde suspend yediyse filan 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Temelde eger domain ICANN tarafindan sikayet edilirse askiya alinacaktir. Dunyada domainin kaydeden kimse bundan kacamayacaktir cunku ICANN .com domainlerini kontrolunu elinde tutan kurumdur. O yuzden ozetle sikayet ICANNden gelmedigi surece domaininiz askiya alinmayacaktir. Bu yuzden kullaniciyi domain "supheli" gibi bir kelime barindirip barindirmadigi konusunda websitelerinin icerigini belirtme konusunda bilgilendiriyoruz.

Bence anlatmak istedigi sey: Sikayet ICANNden gelmezse problem yok, ICANNin sikayet edebilecegi bir sey var mi yok mu diye anlamak icin icerigi bilmek istiyoruz.

Hocam birebir ceviridir. Yazdiklari seyin kalitesini ikinci ve son cumleden anlayabilirsin. Bana sorarsan domainini tasimalisin, hic ama hic profesyonel durmuyor bunlarla is yapilmaz.

izzmarit tarafından 26/Eyl/15 09:59 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Domain daha önce çalıntı cc ile filan alındıysa bu veya buna benzer uyarı geliyor benimde başıma geldi ama uyarı bana değil transfer ettiğim bir firmaya gelmişti Türk firmaya taşımıştım firma okey demişti mesela 

ya da herhangi bir şekilde suspend yediyse filan 

Hocam archive.org'dan kontrol ettiğimde domaine ait bir bilgi vermiyor, kayıt ettirilmemiş olması lazım. Başka kontrol edebileceğim bir yer var mı? Başka ne gibi sebeplerden şüpheli sayılabilir?

Çeviriyi yapan arkadaşada teşekkür ederim, domain aldığım firma güvenilir bir firma, 10 yıllık falan sağlam geçmişi var.

Toplam Hit: 900 Toplam Mesaj: 4
icann