İcra - Haciz Hukugu Hakkinda
-
Birisini icraya verdik ama uzerine olan tum mallarda baska kurum yada kisilerin haciz yada tedbiri var. Bu durumda alacagimizi nasil tahsil ederiz. Avukat yada bu isten anlayan arkadaslar varsa bilgilerini esirgemesin lutfen :) not : tlfdan yazdigm icin kisa kestm kusura bakmayn
-
hocam o iş yaş benden söylemesi şöyleki
Dediğin üzere adamın başka yerlerden eşyalara haciz tedbiri var.
Senaryoyu yazıyorum hemen sana
vergi dairesinden hacizlidir kaldırmıyorlardır ödesin diye
ssk dan hacizlidir kaldırmıyorlardır (kaldırma masrafı onlara girecek diye + ödesin diye)
başka bir vergi dairesinden de hacizlidir kaldırmıyorlardır
Başka bir vergi dairesinden de hacizlidir
şahıs yeddi emin koydurmuştur ama ondan önce yedi emin o mala konulmuştur
en nihayetinde sen gelmişsindir ve
sonuç:
Kimse kaldırmaz kaldırırsa masrafı ona girer yukarıdaki kişiler ki en sonda sen oluyorsun kanuni mevzuata göre alacaklarını tahsil ederler ve sana kalan malın satışından kalan kalır yahut hiç bir şey kalmaz iş uzar hatta birde yaptığın onca masraf sana kalır nitekim kaldırma parasını alacağını öncelikli tahsil eden kurumlardan alamazsın gel gelelim dediğim gibi malının üzerinde devlet kurumların yeddi eminleri varsa hadi ben geldim kaldırıyorum da diyemezsin önce o kurumlara haber verilir onların gözetiminde kalkar zira o adam senden daha evvel zaten yeddi emin yapmıştır :D sen vaz geç benim nacizane tavsiyem diş geçirebiliyorsan adamı tehdit et hatta dövdür ama bunu gayri resmi söylüyorum elbette asla böyle bir şey yapma suçtur haklıyken haksız konuma düşersin :D :D :D
-
yawuz 30 bin lira var nasil vaz geceyim :) hapis cezasi alamazmi lavuk
-
hapis böyle şeylerde çok zor çıkıyor senet yahut anlaşmalı bir durum varsa yinede zor yahut babasından mamasından kalan mirasa intikal eder ama adam önlemini almıştır taksit yap adama yahut karşılığında mal al ondan verebileceği neyse dediğim gibi icra ile tahsilat çok zor çileli iştir şimdi gidersin avukata anlatırsın meramını olacak olan senden ilk etapta 600 700 tl isteyecek bir taksi tutup önce icra memurunu alacak sonra senin alacaklının olduğu yere gidecek mahmuzlanarak sonra elemanda bunlar yeddi eminli diyecek kıstırıp kuyruğunu dönecek sonra senden yine para isteyecek falan filân dediğim gibi işin en iyi yolu sana verebileceği mal ve hizmetin alacağına karşılık gelmesi en temiz ve en hızlı yolu yargı çoook uzun sürecektir nitekim adamda katiyyen ödemeyeceğim demeyeceği için ceza bile almaması olası ifade verir borcum borç der iiş biter gibime geliyor en azından borçtan hapse girileydiii pehehehey. Ne iş yapıyor vatandaş?
-
Malesef.. Senden önce başkası tedbr koymuşsa, sağ elinin iç tarafını ağzına yaklaştır iyce ve dilini çıkarıp avcuna değdirerekten aşağı yukarı hareketler yaptır...
Borç Alacağı içinse öyle.. Yok İşçi işveren ilişkisinden doğan bir alacak durumu varsa biraz deişik oluyor avukatın zekasına bağlı biraz fakat
Biz de evimizde oturan kiracının işyerine haciz koydurduk fakat avaukat masrafları bile cepten gitti deyim ben sana artık ne deyim...