İddia İle Yargılama Ve Demokrasi...
-
Son günlerde dönen pis tezgahlar nasıl dönüyor ve gelişiyor objektif olarak hepimiz izliyoruz.Ve maalesef ülkenin önemli sorunları varken biz yapay olaylara kanalize ediliyoruz toplum olarak.Bu sığ bir toplum olduğumuzu,abartılı geçmişimiz olmasına rağmen hala yerleşik düzen ile alakalı parlak dönemlerimizin olmamasına bağlıyorum.Bu gelişmeleri kimimiz partizanca ya da ateşli bir taraftar gibi destekliyor kimimiz ise konulara muhatab suçsuz insanlar gibi susuyor kendi kendimize içimizi kemiriyor hatta o suçlanan onurlu meslek üyeleri gibi kafamıza sıkıp bu rezilliklere katlanmak istemiyor duygularındayız.Ben bu toplumun ne zaman bu totaliter rejime karşı tepki vereceğini düşünüyorum.21. yüzyılda bir gestapo ülkesi.Bunlar geçen yüzyılda kalmamışmıydı?İnsanlarımızın hukuk ve demokrasi tanıklığı olmadığı için mi bu çakma demokrasi ve hukuk naraları atılıyor zorla kafamıza dikta edilliyor.Bunların tarihin bir kısır döngüsü ve rövanş almak isteyenlerin bir intikamı olduğunu halkımız ne zaman kavrayacak.Eğer ordumuz ile yargıtay danıştay üçlemesi safdışı edilirse yaşayın bu ülkede.O zaman Duyunu-umumiye ülkesimi oluruz,İMF deneme demo üretim üssü mü oluruz yoksa insanlığın bir kaç tanık uluslarından birinin son noktasının bulunduğumuz coğrafya olduğumuz mu?