Ide Harddisk"E İşletim Sistemi Kurma?
-
iyi geceler muridler; sorunum şu ide bir hdd var 80 gb yalasık 6 yıllık=) işletim sistemi bunda kurulu vaziyette devam ediyordum fakat dün bazı dosyarlar (isimlerini unuttum) eksik diyerek windowsu kapattı mavi ekran verdi sistem ve açamadım bir türlü. kurtarmayı denedım format atmayı denedım 'kur' bölümüne kadar geliyor fakat devamında 'sisteme takılı bir hdd bulunamadı' diye bir hatayla karşılaşıyorum:/ başka bir bilgisayara takınca normal olarak görüyor hddyi içine resim müzik vs attım herhangi bir sorun yok ama işletim sisteminde problem yaratıyor. çözümü varmıdır sizce bu durumun sebebi nedir ? :|
-
başka hardiski o kasaya tak olmadı ana karttan çıkan ıde kablosunu sağlam tak
-
hackerteam550 bunu yazdı:
-----------------------------
başka hardiski o kasaya tak olmadı ana karttan çıkan ıde kablosunu sağlam tak
-----------------------------sağlam tak derken:| normal ikincil olarak gösterince açılıp bilgi transferi yapıo zaten ama işletim sistemi kurdurmuo hocam:|
-
bios güncellemeyi denermisin
-
Hacım Saçma Gelebilir ama Sata driverli Bi Cd Yap Onla Dene
-
AciyaGulmek bunu yazdı:
-----------------------------
Hacım Saçma Gelebilir ama Sata driverli Bi Cd Yap Onla Dene
-----------------------------aynen saçma olabilir ama sata sorununda da öyle hata veriyordu, denemek gerek :|
-
Master Slave kontrol et cd romla felan çakışmasın....
-
watervay bunu yazdı:
-----------------------------Master Slave kontrol et cd romla felan çakışmasın....
-----------------------------çok teşekkur ederim ilginize hocalar. watervayın dediği gibi diğer denediğim bilgisayarda cd rom ile çakışıyormuş pim ayarlarını yaptım ve windows'u kurdum sorunsuz=) şimdi sağlam hdd ama neden böyle birşey basıma geldı orası muamma:| hepinize teşekkurler tbt forever:)
-
edit :)
-
bios da varsa sata ide diye ayarlayabiliyosun eğer sataya ayarlıysa böyle hata verir bunu aşmak için sanırım anakartın driverlarını yüklemen gerekiyo ama sen bunu yapma bu raid ayarlamak için diye hatırlıyorum senin yapman gereken sata raid seçeneği neredeyse onu ayarlamak biosum eski bilgisayarım da eski haliyle o yüzden bilmiyorum bilen bi mürid tarif eder sanırım problem de muamma olmaktan çıkar
-
bir başka bilgisayarda aç hdd yi bilgisayarıma sağ tıkla yönet de disk yönetimine gir ordan hdd yi biçimlendir sonra windows kurmayı dene