İdeos X5 - Rom -SU

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2002
    Erkek

    merhabalar arkadaşlar. bende huawei ideos x5 tel var ve size sormak istediğim bir 2 soru var şimdi SU olmanın faydaları nedir hangi rom yüklenir nasıl yüklenir, nasıl SU olunur.. olmasak birşey kaybeder miyiz ? neler kazanırız.. sitelerden örnekler istemiyorum sizin görüşleriniz deneyimlerinizi istiyorum.. teşekkürler şimdiden yardımcı olacak herkese..

     


    la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2004
    Erkek

    hacım root olmanın pek bir faydası yok, bazı programlar root gerektiriyor o yüzden olabilirsin istersen ama olmazsan pek birşey kaybetmezsin.

    Rom olayına gelince durumlar karışık,

    firma donanım bakımından güzel bir telefon yapmış ama yazılım desteği sıfır. donanım da ne kadar iyi olursa olsun yazılım kötü olunca bir işe yaramıyor.

    2.3 güncellemesi kasım gibi gelecek dediler sonra aralığa uzadı daha sonra aralık sonu kesin çıkıyor dediler beta yayınladılar daha sonra beta2 yayınlandı bu tam sürüm dendi vs vs.

    En son çıkan 2.3 güncellemesin de sorunlar olduğu için hala şubat ayında bir güncelleme daha gelecek deniyor ama ben hiç sanmıyorum adamlar güncelleme yapsa bile telefonda olan sorunları çözmüyorlar baştan savma sürüm çıkarıyorlar.

    Bu yüzden genelde herkes Custom Rom diye tabir ettiğimiz, firma ile bağlantısı olmayan kişilerin geliştirdiği Romları kullanıyor.

    Çünkü bu romlar telefonu kullanan kişiler tarafından çıkarıldığı için sorunları genelde minumum seviyede oluyor.

    Ben de orjinal 2.2 - 2.3 b1 - 2.3 b2 kullanmış biri olarak şuan MIUI custom rom kullanıyorum. Her ne kadar memnun olmasam da orjinal romlardan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    farklı geliştiricilerin romları da var daha detaylı bilgiyi donanımhaber forumunda ki ideos x5 bölümünden bulabilirsin.

     


    ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2002
    Erkek

    eyw kardeşim.. bu arada kullandığın romdan niye memnun değilsin acaba ? birede nasıl rom yükleyicez falan fişman :D


    la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2004
    Erkek

    Kullandığım MIUI rom 2 hafızayı birden görmüyor ya hafıza kartını kullanabiliyorsun yada telefon hafızası buda sorun yaratıyor. Ayrıca hoporlerün yanında ki sensör geç algılıyor bu yüzden telefon ile konuşurken telefonu kulağına götürdüğün zaman ekran hemen kilitlenmiyor doğal olarak bekleme tuşuna vs basıyorsun istem dışı veya telefon görüşmen bittiği zaman ekran hemen açılmıyor bu yüzden telefonu kapatamıyorsun. Bunların haricin de herhangi bir sorun yok sonuçta adamlar oturup evde rom geliştiriyorlar herhangi bir maaş almıyorlar firmadan bu kadar kusur da olsun artık napalım.

     

    Rom kurulumu update vs bilgilerinin detaylı resimli videolu her türlü anlatımı http://resim.donanimhaber.com/mobile/showForum.asp?forumID=721 burada var.

    şuan hangi romu kullandığını ve neler yapmak istediğini söylersen sana yol gösterebilirim


    ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
Toplam Hit: 1234 Toplam Mesaj: 4